Miksi Kymmenen Uutiset päättyy aina kevennykseen? Mika Tommola paljastaa rakastetun ohjelman osasen tarinan: "Maailma on aika synkkä paikka…"

Mika Tommola kertoo, miten legendaarinen Kymmenen uutisten kevennys syntyi 8:10
Mika Tommola vei katsojia kevennysten saloihin ja kulisseihin MTV Uutisten 40-vuotisjuhlalähetyksessä.

Kymmenen Uutisten loppukevennyksen alkuperäinen tarkoitus oli saatella ihmiset rauhassa levolle, paljastaa MTV Uutisten legendaarinen loppukevennysmies Mika Tommola.

Tommola alkoi tehdä kevennyksiä vuonna 1985. Arkistojen perusteella katsojia ilahduttaneita Tommolan kevennyksiä on karttunut vuosikymmenten varrella ainakin 1200.

Mika Tommola vei katsojat kevennysten saloihin ja kulisseihin MTV Uutiset 40 vuotta -juhlalähetyksessä ja Viiden Jälkeen -ohjelmassa. 

MTV:n Uutisiin loppukevennys päätyi Tommolan tietojen mukaan, kun kanavalle etsittiin aikoinaan Yleisradion uutisista poikkeavia osioita, joilla erottua edukseen.

– Merkitys on hirveän suuri. Kymmenen Uutiset on viimeinen lähetys ja maailma on aika synkkä paikka.

– Jotta ihmiset voivat mennä rauhassa nukkumaan, annetaan heille olo, että elämä kuitenkin jatkuu, Tommola kiteyttää kevennyksen perusajatuksen.

Näin Tommolasta tule kevennysmies!

Maan tunnetuin kevennysmies muistuttaa myös, että kevennys on monelle katsojalle yksi lähetyksen mieleenpainuvimmista osista.

– Jos ihmiseltä kysytään, mitä hän muistaa eilisen lähetyksestä, valtaosa muistaa ykkösuutisen, tänä aikana jotain koronasta, ja kevennyksen. Se jää toivottavasti hyvällä tavalla mieliin.

Nuorena toimittajana MTV Uutisissa aloittanut Tommola päätyi kevennysten pariin lähes sattumalta.

– Niitä nakitettiin minulle ja ne olivat aika hauskoja. Kevennyksistä pystyi tekemään jotenkin elämää suurempia.

– Pikkuhiljaa huomasin, että tämähän sopii minulle luontaisesti. Sinänsä vakavilla asioilla voi ehkä vähän leikkiä, ehkä vähän tuoda jotain uutta.

Katso Mika Tommolan koko haastattelu tämän jutun yhteydessä olevalta videolta!

Lukijamme ja katsojamme ovat saaneet lisäksi äänestää suosikkiaan kaikkien aikojen loppukevennykseksi. Äänestyksen voittaja paljastetaan MTV Uutisten juhlalähetyksessä hieman ennen iltakymmentä!

Lue myös:

    Uusimmat