Suosikkiankkuri kuittaili niin usein laihialaisille, että sai kunnanvaltuustolta kirjeen – yllättyi täysin sisällöstä

4:57
Katso videolta, minkälaisen kirjeen Martikainen sai Laihian valtuustosta, ja mitä sen sisältä paljastui.

MTV:n uutisankkurina lähes 30 vuotta toiminut Urpo Martikainen jäi suomalaisten mieliin etenkin uutisten humoristisesta sanailusta eli niin kutsutusta loppuheitosta.

Martikainen tuli vuonna 1982 MTV:lle töihin Ruotsista, jossa uutislähetysten ankkurointitapa oli hieman rennompi. Suomessa ankkurointi oli hänen mielestään hyvin jäykkää.

– Ajattelin, että jotain samanlaista rentoutta pitäisi saada myös suomalaisiin tv-uutisiin.

Martikainen otti myös Kymmenen uutisissa tavaksi sanailla hieman humoristisestikin uutisten päätteeksi, yleensä jotain loppukevennykseen liittyvää.

Martikaisen mukaan sanailukin oli taitolaji. Jos loppuheitto ei sopinut lähetyksen tunnelmaan tai sanottavaa ei yksinkertaisesti ollut, ei sitä väkisinkään tehty.

Loppuheitot olivat humoristisia ja usein piikitteleviäkin. Mutta ei koskaan ilkeitä, Martikainen sanoo.

Martikaisen piikittelystä sai osansa Laihian kunta, joka nuukuudestakin tunnetaan. Laihia joutui niin usein loppusanailun kohteeksi, että asiaa käsiteltiin kunnanvaltuustossakin.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, minkälaisen kirjeen Martikainen sai Laihian valtuustosta, ja mitä sen sisältä paljastui.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Kaikki juhlavuoden jutut ja ikimuistoisimmat hetket löydät tältä sivulta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja