Mainos

Kissasi välittää sinusta enemmän kuin arvaatkaan – näin tulkitset kissan käytöstä oikein

Kissa on salaperäinen ja vaatelias lemmikki, jonka kehonkieli, eleet ja toimintatavat saattavat hämmentää tottumatonta. Älä siis säikähdä kynsiä ja näykkäisyjä – ne voivat olla merkki välittämisestä.

Tiesitkö, että kissasi pitää sinua emonaan? Jo vain – jos olet onnekas, kissasi kiinnyttyä sinuun olet osa sen perhettä. Kissasi pitää sinua isona (ja hieman erikoisen näköisenä) kissana.

Tulkitse kissan eleitä oikein

1. Jos kissasi “leipoo” tassuillaan sinua, kissa haluaa osoittaa välittävänsä sinusta: ”Joo joo, minäkin tykkään sinusta!”  

Kissanpennut leipovat nimittäin tassuillaan emonsa nisiä haluessaan maitoa. Toisin sanoen olet leipovan kissasi silmissä eräänlainen kissaemo.

Älä siis säikähdä, jos kissa kynsii sinua samalla, kun se avaa ja sulkee tassujaan – sen tarkoituksena ei ole satuttaa sinua. Kynnet nyt vain sattuvat olemaan tiellä.

Jos et näe videota, voit katsoa sen täältä.

2. Jos kissa tuo kotiisi kuolleen pieneläimen, onneksi olkoon! Kissasi ajattelee sinun olevan osa perheettään – ja kissa yrittää opettaa sinulle, miten sinustakin tulee oikea viidakonpeto. 

”Hei ihminen, sinun tulisi myös osata saalistaa oma lounaasi! Katso minusta mallia! Näin se onnistuu! Ensi kerralla on sitten sinun vuorosi!”

3.  Jos kissa puskee sinua, se ei ole ainoastaan puhdas hellyydenosoitus: kissa merkitsee sinut. Toisin sanoen olet kissan omaisuutta.

4. Tuntuuko joskus siltä, että kissasi tuijottaa sinua silmäänsä räpäyttämättä? Olet oikeassa, mutta älä hätkähdä: kissasi ei oikeasti tuijottamalla tuijota sinua. Kissan silmät eivät vain räpsy yhtä usein kuin ihmisillä. Jos kissasi katsoo sinua pehmein, hieman sirrillään olevien silmin, kissa tuntee olonsa turvalliseksi seurassasi.

5. Kissa ei missään nimessä halua näyttää heikkoja kohtiaan. Joten jos kissa heittäytyy maahan selälleen ja näyttää sinulle vatsansa, se on suuri kunnianosoitus: kissa luottaa sinuun täysin.

Vinkkinä: älä vain mene rapsuttamaan tuntematonta kissaa vatsasta, muuten petät sen luottamuksen pahemman kerran. Tilanne on sama kuin ystäväsi kertoisi sinulle luottamuksellisen salaisuuden – ja menisit heti kertomaan sen eteenpäin.


6. Jos haluat pysyä perillä siitä, millä tuulella kissasi on, tarkkaile kissan häntää. Mitä korkeammalla kissa häntäänsä kannattelee, sitä onnellisempi se on. Jos kissa kietoo häntänsä ympärillesi, voit olla huoleti: kissasi on erityisen hempeällä päällä.

kissanhäntä

7. Jos kissasi näykkii sinua ”hellästi”, se on harvoin merkki aggressiivisuudesta. Kissat näykkivät myös pentujaan pestessään niitä. Joten ensi kerralla, jos kissasi nuolee esimerkiksi kättäsi ja näykkäisee heti perään, älä loukkaannu tästä eleestä.

8. Jos kissasi pyörii jaloissasi, se ei yritä saada huomiotasi (tai yritä kampata sinua): kissasi merkitsee sinut. Sen mielestä saatat tuoksahtaa oudolle, joten kissasi ystävällisesti "hajustaa" sinut mieleisekseen.

9. Jos kissa alkaa kehrätä seurassasi tai silittäessäsi sitä, hyvää työtä! Kissa on tyytyväinen. Kehräys voi myös olla merkki stressistä tai kivusta: jos kissa kehrää ollessaan yksin, tarkkaile sen vointia.

10. Tiedät varmaan sen tunteen, kun kissasi seuraa sinua kaikkialle, jopa vessaan asti. Tämä tieto tuskin on yllätys, mutta kerrottakoon se sinulle: se on merkki siitä, että kissasi toden teolla pitää sinusta ja haluaa viettää aikaa kanssasi. Jopa vessassa.

Tätä kissaa voi olla haastavaa tulkita:

1:40

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.