Miksei pääministeri Sipilä vastannut Rihannan tviittiin? "Tulkitsimme tämän kauniiksi pyynnöksi"

Maailmantähti Rihanna kohautti sosiaalista mediaa vajaa kuukausi sitten tviittaamalla pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) moitteet siitä, ettei Suomi osallistunut kansainväliseen GPE-konferenssiin Senegalissa talvella. Valtioneuvoston viestintäjohtaja uskoo, että laulaja nosti Suomen esiin maamme hyvän kouluihin liittyvän maineen vuoksi.

Senegalissa järjestetyn GPE-konferenssin tarkoituksena oli edistää koulunkäyntiä kehitysmaissa ja mahdollistaa koulunkäynti myös köyhille lapsille.

– Toivoin näkeväni Suomen mukana GPE-konferenssissa Senegalissa, mutta vielä on aikaa osallistua GCMandela100-tapahtumaan, Rihanna totesi tviitissään.

Global Citizen -festivaali keskittyy äärimmäisen köyhyyden poistamiseen maailmasta. Rihanna on yksi tapahtuman tukijoista ja hän on twiitannut asiasta myös muiden maiden pääministereille.

Rihanna päätti tviittinsä anomalla Suomea osallistumaan rahankeruuseen.

– Toivottavasti kuulen teistä jatkossa ja saamme euroja Suomen hallitukselta, kiitos!

"Suomi mainittu -pr:ää olisi voinut vastauksella saada"

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo pääministeri Juha Sipilän oleva tviitistä hyvin tietoinen, vaikka hän ei siihen mitenkään vastannutkaan.

– On hieno juttu, että Rihanna käyttää valtavaa julkisuuttaan näin tärkeään asiaan, köyhien maiden koulutuksen edistämiseen. Tulkitsimme tämän kauniiksi pyynnöksi osallistua Global Partership of Educationin toiminnan rahoittamiseen, ja ehkä Rihanna nosti Suomen tässä esiin hyvän kouluihin liittyvän maineemme vuoksi, Anttikoski arvioi MTV Uutisille.

Anttikoski uskoo, että vastaus tviittiin olisi tuonut Suomelle lisää pr:ää.

– Suomi mainittu -pr:ää tästä olisi varmaankin vastaamalla saanut, ja tokihan meillä on paljon koulutukseen liittyviä asioita ja hyviä tekoja, joista tässä olisi vastavuoroisesti voinut mainita.

Rihannalla on Twitterissä noin 88 miljoonaa seuraajaa.

Asiasta uutisoi ensin sanomalehti Keskisuomalainen.

Lue myös:

    Uusimmat