Mikro puhtaaksi, kylpyhuoneet kirkkaiksi – kodin tehokkain pesuaine löytyykin jääkaapistasi?

Sitruuna sopii ruokia piristämään, mutta se myös desinfioi, puhdistaa ja poistaa pahat hajut tehokkaasti.

Sitruunaa voi hyödyntää keittiössä muutenkin kuin ruoanlaitossa. Hedelmä toimii nimittäin erinomaisena metallinkiillottajana. Kupari, messinki ja kromi kirkastuvat sitruunan happamuuden avulla hetkessä. Pinttymät irtoavat helposti, kun hankaat astioita sitruunamehulla kostutetulla liinalla.

Mikroaaltouuni puhtaaksi

Popcorneista, eineksistä ja muusta lämmitettävästä ruoasta saattaa jäädä epämiellyttäviä hajuja mikroaaltouuniin. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja laita ne mikronkestävään kulhoon. Täytä kulho kuumalla vedellä ja lämmitä sitä mikrossa kovalla teholla minuutin verran. Sitruunan happo tappaa bakteereja samalla kun kuumuus toimii ilmankostuttimen tavoin. Kuumennuksen jälkeen pyyhi mikroaaltouuni liinan avulla.

Leikkuulaudat raikkaaksi

Leikkuulautoihin tulee ajan myötä helposti tahroja. Purista leikkuulaudalle runsaasti sitruunamehua ja anna sen vaikuttaa kymmenen minuuttia. Pese leikkuulauta sitruunakäsittelyn jälkeen. Sitruuna poistaa tahroja erityisen hyvin puisista leikkuulaudoista, mutta kikka toimii myös muovisiin lautoihin.

Tiskit kiiltäväksi

Jos tiskiaine pääsee joskus loppumaan, tai haluat muuten vain kokeilla luonnonmukaista tiskiainetta, halkaise sitruuna puoliksi ja sirottele ruokasoodaa sen päälle. Hankaa tiskejä sitruunanpuolikkaalla ja katso kuinka tahrat irtoavat. Astiat saavat lisäksi uutta kiiltoa.

Raikkautta kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen kaakelit, ovet ja saumat puhdistuvat myös kotitekoisella pesuaineella: purista kuuden sitruunan mehut sumutinpulloon. Sumuta ainetta puhdistettavalle pinnalle ja pyyhi harjalla tai rätillä. Hapan puhdistusaine poistaa saippuanjäämät kaakeleista ja tuhoaa samalla bakteereja.

Sitruunaa voi käyttää myös pyykinpesussa. Vaatteet saavat luonnollisen raikkaan tuoksun, kun laitat pyykkikoneeseen teelusikallisen sitruunamehua. Pienikin määrä antaa pyykeille puhtaan tuoksun.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja