Mikko Rantasen temppu sai NHL-tähdet hämilleen – "Aika vakuuttavaa"

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeleissä suomalaishyökkääjän Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche paineli jatkoon, kun se kaatoi ensimmäisellä kierroksella Calgary Flamesin voitoin 4-1. Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä ratkenneessa sarjassa isoksi tähdeksi nousi Rantanen, joka teki erittäin väkevän paluun kaukaloihin.

Rantanen loukkaantui runkosarjan lopulla, minkä myötä hän joutui olemaan sivussa kahdeksan ottelun ajan. Rantanen palasi kuitenkin kehiin, kun Avalanchen ja Flamesin sarja polkaistiin käyntiin.

Ja minkä tempun hän tekikään.

22-vuotias suomalaishyökkääjä oli häkellyttävän hyvä, vaikka alla olikin tuoreita kolhuja.

– Mikko on ollut koko vuoden ajan liigan parhaita pelaajia. Valitettavasti hän loukkaantui aivan lopussa, mutta hän tuli takaisin ja näytti mahtavalta. Hän dominoi tuolla, Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon sanoi haltioituneena NHL.com:n mukaan ja jatkoi:

– Ei ole mitenkään helppo palata suoraan pudotuspeleihin, ensimmäiseen peliin. Hän karisti ruosteet ja syttyi sen jälkeen. Hän oli hämmästyttävä, MacKinnon ylisti.

Samaan kuoroon yltyi myös toinen Avalanche-tähti, joukkueen kapteeni Gabriel Landeskog.

– Tässä liigassa loukkaantumisia vain tulee, mutta miten hän tuli takaisin – se oli aika vakuuttavaa. Hän on ollut eteenpäin vievä voima jo parin vuoden ajan tässä liigassa.

– Nyt hän on vienyt sen aivan uudelle tasolle. Se on hienoa nähdä, Landeskog hehkutti Rantasen peliä ja otteita.

Rantanen itse käänsi sarjan jälkeen huomion ympärilleen.

– Joukkueelta nähtiin mahtava suoritus, kaikissa viidessä pelissä. Se kertoo koko tarinan, suomalaishyökkääjä tokaisi. 

Lue myös:

    Uusimmat