Miro Heiskasesta tuli isä – Sebastian Aho palasi komeasti pisteille

Sebastian Aho kiertää maalin ja naulaa hienon osuman 0:37
Katso video: Sebastian Aho kiertää maalin ja naulaa hienon osuman.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Aho palasi pistekantaan hienosti, kun hän viimeisteli Chicago Blakhawksia vastaan tehot 1+1. Carolina voitti ottelun maalein 6–3.

Aho teki joukkueensa 4–0 maalin (ylälaidan videolla). Ennen illan ottelua Aho ehti tahkota viimeiset kolme ottelua nollalukemilla.

Ahon joukkuetoveri Jesperi Kotkaniemi katkaisi niin ikään pisteettömän putkensa, kun hän viimeisteli Carolinan 3–0 osuman toisen erän alkupuolella. Teuvo Teräväinen oli mukana alustamassa osumaa.

Teuvo Teräväinen alustamassa – Jesperi Kotkaniemi kihauttaa kiekon maalin kattoon 0:51
Teuvo Teräväinen alustamassa – Jesperi Kotkaniemi kihauttaa kiekon maalin kattoon.

Carolina dominoi kahta ensimmäistä erää, mutta kolmannessa Chicago painoi päälle ja teki kaksi maalia samoin kuin kotijoukkue. Kiri ei kuitenkaan riittänyt.

Carolina on itäisen konferenssin Metropolien divisioonan toisella sijalla New York Rangersin takana. Rangersilla pisteitä on 75 ja Carolinalla 71. Kumpikin joukkueista on pelannut saman määrän otteluita. Carolina on voittanut kolme peliä putkeen ja kaikkiaan viisi viimeisimmästä kuudesta ottelustaan.

Chicago sen sijaan on hävinnyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Chicago kyntää läntisen konferenssin keskisessä divisioonassa viimeisenä kaukana johdossa olevasta Dallasista, jolla on maanantain jälkeen 76 pistettä ja Chicagolla 33.

Lindell maalasi, Heiskanen sai perheenlisäystä

Suomalaispuolustaja Esa Lindell iski kauden viidennen NHL-maalinsa, mutta Dallas Stars menetti loppuhetkillä voiton ja taipui kotikaukalossaan pelanneelle Boston Bruinsille voittomaalikisassa maalein 3–4.

Lindell pääsi polkemaan kolmannen erän puolivälin tienoilla vastahyökkäykseen ja laukoi napakalla kudilla valotaululle 3–2-lukemat.

Esa Lindell iskee vastahyökkäykseen ja laittaa verkot tötterölle 0:44
Esa Lindell iskee vastahyökkäykseen ja laittaa verkot tötterölle.

David Pastrnak onnistui kuitenkin tasoituksessa vajaat kaksi minuuttia ennen summeria. Charlie McAvoy laukoi ratkaisun voittomaalikilpailun yhdeksännellä kierroksella.

Dallasilla oli ottelussa useita poissaolijoita, sillä Jevgeni Dadonovin ja Nils Lundkvistin lisäksi Matt Duchene ja Jani Hakanpää joutuivat kokoonpanosta sivuun vammojen takia. Starsin kärkipuolustaja Miro Heiskasesta tuli puolestaan viikonloppuna tuore isä, eikä suomalainen ollut Boston-pelissä mukana. Dallasin päävalmentaja Pete DeBoer vahvisti perheuutisen ottelun alla.

Buffalo Sabresin maalivahdilla Ukko-Pekka Luukkosella oli hankala iltapäivä, kun joukkue taipui kotikentällään Anaheim Ducksille 3–4. Buffalo vei ottelun laukaustilaston nimiinsä 37–15, joten suomalaisvahdille kertyi vain 11 torjuntaa.

Buffalon puolustaja Henri Jokiharju sai syötön toisessa erässä Zach Bensonin tekemään 3–3-tasoituksen, kun tulokashyökkääjä ohjasi suomalaisen laukauksen sisään. Jokiharju pelasi ottelussa muhkeasti yli 27 minuuttia. Urho Vaakanainen ei ollut Anaheimin kokoonpanossa.

Matthewsin hattutemppuennätys jäi haaveeksi

Toronto Maple Leafsin maalitykki Auston Matthews napautti St. Louis Bluesia vastaan jälleen maalin, mutta yhdysvaltalaistähti jäi kahden osuman päähän historiallisesta kolmen peräkkäisen hattutempun NHL-ennätyksestä. Matthews oli tehnyt kahdessa viime ottelussa hattutempun ja nosti St. Louisissa kauden maalimääränsä jo 49:ään.

Kasperi Kapasen edustama St. Louis taipui kotijäällään Torontolle 2–4.