Mikko Rantasen ja Miro Heiskasen NHL-mässäilyssä hämmästyttäviä piirteitä – vastaavaa saa hakea vuosikymmenten takaa

Mikko Rantanen jatkoi yön NHL-kierroksella upeaa maalivirettään.

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Dallas Starsin Miro Heiskanen ovat lähellä NHL:n kovimpia suomalaissuorituksia vuosikymmeniin.

Mikko Rantanen on tehnyt tällä kaudella jo 43 maalia ja on enää maalin päässä Patrik Laineen kauden 2017-18 44 täysosumasta. Mikäli Rantanen iskee tällä kaudella vielä kaksi osumaa, on hänen maalimääränsä kovin suomalaisnoteeraus sitten kauden 2006-07, jolloin Teemu Selänne laukoi 48 maalia.

45 maalilla Rantanen nousisi myös Jari Kurrin kanssa jaetulle kymmenennelle sijalle Suomen kaikkien aikojen yhden kauden maalipörssissä. Joka tapauksessa vain Jari Kurri ja Teemu Selänne olisivat tehneet enemmän maaleja yhden kauden aikana kuin Rantanen, mikäli hän yltää 45 maalin rajan.

Colorado pelaa tällä kaudella vielä 17 ottelua, joten Rantasella on vielä erinomaiset mahdollisuudet nousta ensimmäiseksi suomalaiseksi 50 maalin mieheksi 25 vuoteen (Teemu Selänne 52 maalia kaudella 1997-98) ja vasta kolmanneksi 50 maalin rajan rikkoneeksi suomalaiseksi.

Myös Heiskanen kolkuttelee kovinta suomalaissuoritusta miesmuistiin. Dallas-tähti on iskenyt tällä kaudella jo 54 pistettä. Suomalaispuolustajista Kimmo Timonen teki kaudella 2006-07 55 tehopistettä. Jos Heiskanen nousee Timosen ohi, vastaa hän kovimmasta suomalaispuolustajan yhden kauden pistemäärästä sitten kauden 1985-86, jolloin Reijo Ruotsalainen teki 59 pistettä.

Heiskasella on tosin hyvä mahdollisuus lyödä vielä tuotakin paremmaksi. Jos Heiskasen pistetahti pysyy samanlaisena, voi Heiskanen kolkutella Pekka Rautakallion (68 pistettä) ja Risto Siltasen (63 pistettä) lukemia.

Suomalaispuolustajien yhden kauden piste-ennätys on Ruotsalaisen nimissä kaudelta 1984-85 (73 pistettä). Suomalaispuolustajista vain Rautakallio, Ruotsalainen ja Siltanen ovat tehneet yli 60 pistettä yhden NHL-kauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat