Suomalaisilla kaikkien aikojen NHL-kausi! Granlund sinetöi upean maaliennätyksen, maaginen raja menee rikki

Aho: Nämä on juuri niiitä pelejä mitä haluaa pelata 4:46
Videolla Carolinan Sebastian Aho kommentoi joukkueensa pudotuspelitaistelua.

Markus Granlund survoi Vancouverille 3-2-johtomaalin San Jose Sharksia vastaan yön NHL-kierroksella. Samalla hän sinetöi sen, että viime metrejään vetävä NHL-runkosarja on suomalaisittain kaikkien aikojen tehokkain.

Granlundin maali oli 350:s suomalaisen tekemä osuma tällä kaudella. Jo aiemmin suomalaiset ovat tehneet uuden ennätyksen syöttöpisteissä. Kun molemmat tilastot ovat enemmän kuin millään aiemmalla NHL-kaudella, myös uusi tehopisteiden Suomen ennätys on kasassa.

Suomalaiset kenttäpelaajat ovat tehneet tällä kaudella yhteensä tehopisteet 350+638=988. Pelejä on vielä tämän viikon ajan jäljellä, joten tuhannen pisteen raja rikkoutuu hyvinkin suurella todennäköisyydellä pelkästään kenttäpelaajien toimesta. Jos mukaan otetaan myös maalivahdit, suomalaisilla on kaikkiaan kasassa 994 pistettä tältä kaudelta. Maalivahdeista Mikko Koskinen ja Tuukka Rask ovat saaneet kaksi maalisyöttöä, Antti Raanta ja Antti Niemi yhdet per mies. 

Suomalaisten aiempi maaliennätys 349 maalia syntyi viime kaudella. Myös yhteenlaskettu piste-ennätys oli viime kaudelta, 906 pistettä. Syöttöpiste-ennätys oli aiemmin kaudelta 2006-07, kun suomalaiset napsivat 561 syöttöpinnaa. 

Suomalaisten tehopisteiden määrä selittyy helposti kahdella asialla; pelaajien määrä on noussut räjähdysmäisesti, tällä kaudella NHL:ssä on pelannut 41 kenttäpelaajaa. Lisäksi tehokkaimmat pelaajat ovat olleet kovassa lyönnissä: Aleksander Barkov (94 pistettä), Mikko Rantanen (87), Sebastian Aho (82) ovat kaikki rikkoneet 80 pisteen rajan. Kolmea 80 pisteen rajan rikkonutta suomalaista ei ole ollut koskaan aiemmin yhden kauden aikana. Ylipäänsä kolmikon lisäksi 80 pisteen kausia ovat NHL:ssä pelanneet vain Jari Kurri, Teemu Selänne ja Olli Jokinen.

Maalitilastossakin on ravisteltu historiatilastoja, kun peräti neljä pelaajaa on rikkonut 30 maalin rajan: Barkov (34), Rantanen (31), Aho (30) ja Patrik Laine (30).

Juttua muokattu klo 10.18: Korjattu virheellinen tilasto, suomalaisten kenttäpelaajien syöttöpisteitä on tällä kaudella yhteensä 638 ja pisteitä yhteensä 988. Myös otsikkoa muokattu.

Lue myös:

    Uusimmat