Rantanen, Barkov ja Laine tekemässä kovaa temppua NHL:ssä – Ruotsi ei ole ikinä jäänyt näin rumasti Suomen taakse

Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Patrik Laine ovat iskeneet tiskiin ennätyskovat tehot tällä kaudella. Samassa rytäkässä Ruotsi on saamassa kaikkien aikojen nöyryytyksen.

Colorado Avalanchessa pelaava Rantanen rikkoi 70 pisteen rajan ensimmäisenä suomalaisena sitten Teemu Selänteen ja kauden 2011-12. Rantanen on nakuttanut tällä kaudella tehot 23+47=70.

"Viimeksi kaudella 2006-07 suomalaiset ovat vieneet voiton pistepörssissä."

Ensimmäistä täyttä kauttaan ilman loukkaantumismurheita pelaava Barkov on Florida Panthersin suurin tähti. 22-vuotiaan sentterin saldo on 25+44=69 pistettä.

NHL:n maalipörssin voitosta kaksin käsin taisteleva Laine rikkoi tulokaskauden piste-ennätyksensä viime yön kierroksella. Laineella on kasassa tehot 41+24=65.

Rantanen on NHL:n pistepörssissä sijalla 16, Barkov sijalla 18 ja Laine sijalla 24. Tehokkain ruotsalaispelaaja, Vegas Golden Knightsin maalitykki William Karlsson, on vasta sijalla 31. Se on suomalaisesta näkökulmasta erityisen piristävää, sillä ruotsalaisilla on ollut ylivalta viimeisen vuosikymmenen ajan.

Vielä kolme vuotta sitten pistesaldo 14+34=48 riitti Suomi-pörssin voittoon. Niillä tehoilla Mikko Koivu sijoittui pistepörssissä sijalle 96 – edellään peräti kymmenen ruotsalaispelaajaa.

Viimeksi kaudella 2006-07 suomalaiset ovat vieneet voiton pistepörssissä. Silloin Teemu Selänne (11:s pisteillä 48+46=92) ja Olli Jokinen (14:s pisteillä 39+52=91) sijoittuivat kaikkien ruotsalaisten edelle. Se on myös ainoa kerta NHL:n historiassa, kun useampi kuin yksi suomalaispelaaja on voittanut kaikki ruotsalaiset pistepörssissä.

Vaan nyt historiankirjat ovat lähellä uutta painosta, kun ensimmäistä kertaa kolme suomalaispelaajaa on kiilaamassa ruotsalaisten edelle. Suomalaisten kokonaispanos on tällä kaudella muutenkin upea. Pistepörssin 50 parhaan pelaajan joukossa on kuusi suomalaispelaajaa ja vain kolme ruotsalaista.

Lue myös:

    Uusimmat