Mikko Rantanen teki sen taas: hurja rajapyykki ylittyi toisen kerran NHL-uralla

Jääkiekon NHL:ssä NY Rangers voitti Arizona Coyotesin peräti maalein 8–5 lauantai-illan kierroksella. Suomalaiset olivat mukana pistekimarassa, kun Matias Maccelli teki Arizonan kavennusmaalin lukemiin 2–1 ja oli syöttämässä Logan Cooleyn tauluun laittamaa Arizonan viidettä maalia. Samaan maaliin syöttäjäksi merkittiin myös Juuso Välimäki.

Newyorkilaisten Kaapo Kakko puolestaan oli tarjoilemassa Artemi Panarinin 7–5-maalin kolmannessa erässä. Kaikkiaan ottelun maaleista peräti seitsemän tehtiin viimeisessä erässä.

Coloradon Mikko Rantanen tehtaili kolme syöttöpistettä, kun Colorado Avalanche kukisti Nashville Predatorsin maalein 7–4. Rantanen hääri ensimmäisen, neljännen ja seitsemännen maalin taustalla.

74 ottelussa nyt tehot 39+61 tehnyt Rantanen ylitti samalla sadan pisteen rajan toisen kerran NHL-urallaan. Aiemmin Rantanen on onnistunut tempussa kaudella 2022-2023 (55+50).

Artturi Lehkonen puolestaan kasvatti Coloradon maalitiliä kaventamalla ottelun lukemiin 4–3 toisessa erässä.

Carolina Hurricanes nollasi Montreal Canadiensin, kun joukkue voitti maalein 3–0. Sebastian Aho kirjautti pisteet 1+1 ja Teuvo Teräväinen yhden syöttöpisteen.

Suomalaisvahdeilla vaiheikas iltapuhde

Nashvillen Kevin Lankinen torjui maalillaan 41 laukauksesta 35. Coloradon maalilla puolestaan peliin kesken tullut Justus Annunen torjui sataprosenttisesti. Hän pysäytti kaikkiaan 22 laukausta. Annunen oli jäällä 39 minuuttia.

Muista suomalaisvahdeista Ukko-Pekka Luukkonen oli vahtivuorossa, kun Buffalo Sabres kohtasi kotijäällään Toronto Maple Leafsin. Luukkonen taipui kolme kertaa, kun Toronto voitti Buffalon maalein 3–0. Luukkonen torjui yhteensä 19 kertaa.

Ottawa Senatorsin maalivahti Joonas Korpisalo torjui joukkueelleen voiton, kun Winnipeg Jets kaatui maalein 3–2. Korpisalo oli maalillaan täydet 60 minuuttia ja otti vastaan 30 laukausta.