Kaapo Kakko maalasi murskajaisissa – Miro Heiskasen syöttöjyvä kohdallaan

Kakko onnistuu toisena iltana putkeen – murskaluvut sinettiin 0:40
Kakko onnistuu toisena iltana putkeen – murskaluvut sinettiin (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangersin Kaapo Kakko osallistui joukkueensa maalikarkeloihin, kun Rangers kukisti Kanadan puolella seuraa isännöineen Ottawa Senatorsin.

Kakon lavasta lähti päätöserän lopulla illan viimeinen osuma, jolla hän sinetöi loppulukemat 7–2. Kakko teki maalin jo toisessa ottelussa peräjälkeen. Kaikkiaan hänelle on kertynyt tältä kaudelta tehopisteitä 5+1.

Ottawan maalia vartioi puolet ottelusta Joonas Korpisalo, joka torjui omalla vahtivuorollaan 17 laukauksesta yhteensä 13. Korpisalo lähetettiin vaihtoon ottelun toisessa erässä.

Heiskanen venytti pisteputkeaan

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen syötti joukkueelleen kaksi maalia, kun Dallas kaatoi Washington Capitalsin jatkoajalle venähtäneessä ottelussa lukemin 5–4.

Heiskanen taituroi kiekon yhdessä Roope Hintzin kanssa Wyatt Johnstonin lapaan Dallasin 1–1-tasoituksessa. Heiskanen oli mukana myös Mason Marchmentin 3–2-maalissa.

Dallas kaatoi Washingtonin lopulta Thomas Harleyn osumalla, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kolme ja puoli minuuttia.

Heiskanen jatkoi pisteputkeaan nyt kolmanteen peräkkäiseen otteluun. Hänen meriittinsä kolmesta viime ottelusta ovat 1+3. Hintzin puolestaan 2+3.

Puustinen katkaisi nollaputkensa

Valtteri Puustinen vuorostaan syötti Pittsburgh Penguinsille maalin, joka toi joukkueen 1–1-tasoihin Montreal Canadiensia vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle ja Penguins voitti taiston lopulta maalein 3–2. Puustinen katkaisi syötöllään viisi ottelua kestäneen pisteettömän putkensa.

New Jersey Devilsin puolustaja Santeri Hatakka kerrytti pistetiliään syöttämällä paholaisten 1–2-kavennusmaalin ottelun kolmannessa erässä. Lohtu oli kuitenkin laiha, sillä Tampa Bay vei ottelusta voiton maalein 6–3. Hatakka pelasi lauantaina vasta toisen pelinsä New Jerseyn paidassa.

Florida suomalaiskapteeni Aleksander Barkov pääsi mukaan tärkeään maaliin, kun hän syötti Panthersin 2–1-maalin kolmannessa erässä New York Islandersia vastaan. Floridalaiset voittivat ottelun lopulta maalein 3–2 jatkoajalla. Barkovin viime otteluiden saldot ovat olleet maltillisia. Ennen illan ottelua tamperelainen oli napannut kolmesta ottelusta yhteensä kaksi syöttöpistettä.

Suomalaisveskarit ahkeroivat

Nashville Predators vieraili Edmontonissa, jossa isäntäjoukkue Oilers otti tennesseeläisistä niskalenkin ja voitti ottelun lukemin 4–1. Nashvillen maalia vartioi suomalaismaalivahti Kevin Lankinen, joka torjui kaikkiaan 17 kertaa.

San Jose Sharks puolestaan kaatui niin ikään kolmen maalin erolla Buffalo Sabresin käsittelyssä. Kaliforniassa vieraillut Buffalo nappasi voiton maalein 5–2.

Kaapo Kähkönen torjui isäntinä hääränneen Sharksin maalilla 31 laukausta, kun taas Buffalon päädyssä vahtivuorossa olleelle Ukko-Pekka Luukkoselle kertyi ottelusta 23 torjuntaa.

Antti Raanta vuorostaan torjui Carolina Hurricanesille 3–1-voiton, kun seura isännöi Arizona Coyotesia. Siinä missä Carolina laukoi Arizonan maalia kohden kaikkiaan 39 kertaa, arizonalaisvieraiden onnistui yrittää maalia vain 11 kertaa. Raanta torjui näistä yrityksistä kymmenen kappaletta.