Mikko Rantanen takoo jatkuvasti pisteitä, mutta joukkueen tuska on suuri – "Nyt on vaikeaa"

Colorado Avalanche hävisi keskiviikkona Calgaryssa Flamesille 3-5. Avalanchen Mikko Rantanen saalisti tehopisteet 1+1, mutta voittoa ei taaskaan tullut. Rantanen olikin MTV Urheilun haastattelussa allapäin.

Avalanche on hävinnyt edellisistä yhdeksästä ottelustaan peräti kahdeksan.

– Nyt on viime aikoina ollut vähän vaikeampaa. Ei olla oikein voittoja saatu aikaan, Rantanen harmitteli.

Avalanche laukoi selvästi Flamesia enemmän, mutta Flames sai helppoja maaleja. Kaksi maaleista meni Avalanchen maalivahdin Semjon Varlamovin piikkiin ja Michael Frolikille merkitty voittomaali syntyi melkoisella tuurilla.

– Just tämmöisiä yhden maalin pelejä. Kaverilla oli varmaan jotain 15 laukausta ja silti teki neljä maalia. Nyt on vähän vaikeampaa tällä hetkellä, mutta ei auta muu kuin mennä vaan seuraavaa peliä kohti, Rantanen tuskaili.

Rantasen mukaan kaikki on pitkälti kiinni henkisestä puolesta.

– Kyllä se on henkisen puolen juttu. Samat äijät meillä on siellä ollut melkein koko ajan. Vain yksi äijä vaihtunut. Pitäisi toimia. Henkisen puolen asia kyllä on.

Rantaselle jatkuvasti lisää pisteitä

Rantasella itsellään on mennyt koko kauden lujaa. Hän on joukkueensa paras pistemies ja majailee pistepörssissä toisena Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovin jälkeen.

– Kyllä se varmaan on yllätys ollut. Kauteen lähtiessä ei hirveästi asettele koskaan pistetavoitteita. Kyllä tiedostan, että olen mennyt paljon eteenpäin taas, Rantanen arvioi tehoistaan.

Rantasen, Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin ketju dominoi Calgary Flamesiakin vastaan, vaikka voittoa ei tullutkaan. Kemia on kohdallaan.

– Kun yli 100 peliä on pelattu yhdessä, niin se auttaa siihen kemiaan. Hommat on tutut, eikä tarvitse enää sopia paljoa mitään, mitä tehdään. Se auttaa totta kai, Rantanen totesi.

Rantasen mukaan Avalanchen ongelmat eivät varsinaisesti ole hyökkäyspelissä. Omiin menee liikaa maaleja.

– Ongelmat ovat puolustuspelissä enemmän. Hyökkäyspelissä voidaan tietysti olla tehokkaampia. Tänäänkin oli vaikka kuinka paljon paikkoja, mutta paremmalla prosentilla kun laittaisi sisään, niin varmaan voittaisikin pelejä.

Rantanen on tehnyt joukkueensa heikon yhdeksän pelin jakson aikana tehot 4+6.

Lue myös:

    Uusimmat