Mikko Leppilampi lopettaa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman juontajana: "Minulle on tärkeää, että lopetan omin ehdoin, hymyissä suin ja kiitollisena"

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman pitkäaikainen juontaja Mikko Leppilampi kertoo lopettavansa pestissä.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa kymmenen kauden ajan juontanut juontaja-näyttelijä Mikko Leppilampi, 43, lopettaa suosikkiohjelmassa. Leppilampi kertoi tilanteestaan MTV Uutisille juuri ennen eilistä TTK-finaalia.

– Tällainenkin tilanne voi olla positiivinen. Se ei ole niin, että aina joku syrjäytetään tai joku on pettynyt, kun ei saanut enää jatkaa. Minulle on tärkeää, että lopetan omin ehdoin, hymyissä suin ja kiitollisena. Kaikki toisiamme halaten.

– En koe, että minulla on hirveästi enempää annettavana. Se on tietty juttu, mitä voit juontajana tehdä. Minun on aika antaa tilaa muille haasteille ja intohimoille.

Keskittyy taiteellisiin töihin jatkossa

Leppilampi sanoi keskittyvänsä jatkossa täysillä uraansa muusikkona ja näyttelijänä.

– Haluan katsoa sen kortin ja antaa sille kaiken. Minulla on nyt sellainen olo Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman myötä, että jotenkin tämä pyöreä luku ja mitä elämässä on tapahtunut ja missä vaiheessa olen ihmisenä, niin tämä on oikea aika lähteä. Tuli vahva intuitio, että tässä se on. Minulla on ollut aina palo taiteelliseen ilmaisuun.

Kymmenen kautta menestysformaatin juontajana on antanut Leppilammelle paljon. Hän nostaa Tanssii Tähtien Kanssa -pestin urallaan korkealle.

– Ammatillisen identiteetin kautta ehkä merkittävin yksittäinen asia. Se on muuttanut elämää ihan täysin. Samaan aikaan se on tehnyt elämää vaikeammaksi ja vienyt sitä mahdollisuutta siihen artistisuuteen ja näyttelemiseen.

Kun Leppilampi valmistautui viimeiseen lähetykseensä, vain muutamat tiesivät hänen aikeistaan jättää ohjelma.

– Tunteissa on myllerrystä. En tiedä, onko kepeä ja varma olo vai raskas ja ahdistunut. Olenko innostunut vai pelkäänkö? Tämä on sellainen myllerrys, että en osaa sanoa.

– Aion mennä lähetykseen niin, että nautin joka hetkestä ja siitä mahdollisuudesta kiitollisena. Suomen paras ohjelma, jota tehdään parhaalla tiimillä ja saan olla sen keskiössä. Puhtaasti kiitollisena kaikesta, mitä nämä 10 kautta on antanut.

"Emme tee tästä mitään numeroa"

Leppilampi päätti, ettei kerro lopettamisestaan ennen TTK-kauden päättymistä. Hän ei halunnut, että lähtöuutinen veisi huomiota koko kauden treenanneilta tähtipareilta, voittajilta ja finaalilähetykseltä. 

– On tosi tärkeää, että ollaan ammattilaisia ja palvellaan tätä formaattia. Ehdottomasti siihen kuuluu se, että annetaan kaikki huomio voittajille ja finaalille. Sen takia en halua, että huomiota ohjataan tähän. Se vie väärään suuntaan. Emme tee tästä mitään numeroa.

Syksyllä Mikko Leppilampi puhui tunnelmistaan TTK:n kymmenennen juontokautensa kynnyksellä: 

Tanssii Tähtien Kanssa mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat