Mikko Nousiainen myöntää olevansa huojentunut TTK-taipaleen päättymisestä: "Suurin osa ihmisistä ei ota tuota kilpailuna"

Mikko Nousiainen ja Kerttu Nieminen ylsivät viiden parhaan tanssiparin joukkoon Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Näyttelijä Mikko Nousiainen ja hänen tanssiopettajansa Kerttu Nieminen joutuivat päättämään Tanssii Tähtien Kanssa -taipaleensa sunnuntaina 6. marraskuuta, kun saamiensa äänten perusteella he putosivat kilpailusta. Pari kertoi Uutisaamun haastattelussa, ettei putoaminen kuitenkaan varsinaisesti ollut heille pettymys.

– Semmoinen olo, että matka ei jäänyt kesken. On oikein huojentunut, hyvä olo, Nousiainen kuvaili.

– Ehkä semmoinen haikeus tuli tässä, kun on pari päivää nyt laskeutunut tähän arkeen. Niin semmoinen haikeus, että jotain puuttuu. Arki muuttuu niin paljon, Nieminen mietti.

Nousiainen kommentoi suorassa lähetyksessä pudotuksen jälkeen olevansa "oudolla tavalla helpottunut" putoamisestaan. Näyttelijä tarkensi hieman Uutisaamun haastattelussa, mitä tällä tarkoitti. 

– Se viime viikko oli vaan vähän raskas. Ratkaisemattomia asioita, tai selvittämättömiä asioita, ja sitten huomaan, että reagoin niihin aika vahvasti oman pääni sisällä. Ihan omia, itseäni saan vaan syyttää siitä. En ollut ihan täydellisessä iskussa. 

Ratkaisemattomat asiat eivät Nousiaisen mukaan liittyneet tanssimiseen, mutta enempää hän ei asiaa tarkentanut. 

Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailussa on mukana enää neljä paria. Nieminen kuvailee treenisalien yhteishenkeä ja kertoo varsinkin pudotusten synnyttäneen haikeutta ryhmän keskuuteen.

– Onhan siellä pääsääntöisesti ollut tosi hyvä meininki, ihania ihmisiä ja tiimi. Aina semmoinen tosi kova haikeus kun joku on pudonnut, koska aina jää kaipaamaan niitä, jotka jäävät pois kisasta. 

Nousiaisen mukaan TTK-parien keskuudessa ei ole juurikaan esiintynyt kilpailuhenkeä.

– Pääosin siellä ei ole sellaista kilpailuhenkeä, sillä suurin osa ihmisistä ei ota tuota kilpailuna, vaan ottaa sen yhteisenä kokemuksena.

– Se on mielestäni tosi hienoa, koska tilannehan on niin absurdi: me tehdään asiaa, jota me ei osata ja meitä opetetaan ja sitten me aina viikon jälkeen mennään televisioon tekemään viihdettä siitä. Ihmiskokeeksi olen sitä kutsunut. Meillä on niin järjettömän hieno, tiivis ryhmä siellä. Siitä jäi varmaan se haikein olo, että joutui poistumaan niiden muutamien parien joukosta.

Näyttelijä kertoi, että TTK-kauden aikana hänelle itselleen vankistui ajatus siitä, että hänelle yhdessä ryhmässä työskenteleminen on tärkeää, eikä hän pidä itsekseen puurtamisesta. Hän kertoi myös, että positiivisuuden merkitys vahvistui kauden aikana hänen mielessään. 

– Ollaan hyviä toisillemme ja pidetään positiivinen ilmapiiri, niin sillä saavuttaa paljon enemmän ja se jättää niin ison muistijäljen sitten siitä, että vitsi meillä oli kivaa siellä, koska me oltiin jotenkin läsnä, kohti ja hyviä toisillemme. 

Yllä olevalla videolla kaksikko kertoo muun muassa mikä tanssi oli heille haastavin. Katso haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Tanssikupla MTV Katsomossa maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat