Mike Tyson heilui tekopeniksen kanssa – kohutaho kimpaantui jälkikäteen: "Naurettavaa!"

Mike Tyson kokeilee tyttärensä hoverboardia 0:32
Mike Tyson kokeilee videolla tyttärensä hoverboardia.

Huumausaineiden käytöstään avoimesti kertonut nyrkkeilylegenda Mike Tyson on myöntänyt käyttäneensä uransa aikana tekopenistä, jottei hän narahtaisi dopingtesteissä. Promoottori Frank Warren tyrmää kuitenkin nyt väitteen roskapuheeksi.

Tyson on myöntänyt omaelämäkerrassaan käyttäneensä huumausaineita jo varhaisesta iästä lähtien. Hän käytti sanojensa mukaan kokaiinia ensimmäisen kerran jo 11-vuotiaana.

Tyson käytti nyrkkeilyuran aikana säännöllisestä kokaiinia ja kannabista, jota viljelemällä kanssa legenda tekee nykyään rahakasta bisnestä.

Vuonna 2000 Tyson kärysi kannabiksesta testissä ja sai 200 000 dollarin sakot. Raskaan sarjan mestarinyrkkeilijä onnistui kuitenkin urallaan valtaosin huijaamaan testeissä eikä tuolloin jäänyt kiinni.

Tyson käytti testeissä muiden virtsalla täytettyä tekopenistä.

– Minulla oli tapana käyttää vaimoni virtsaa, kunnes hän sanoi, että kun tulokset tulevat, minulle kerrottaisiin, että olen raskaana. Niinpä aloin käyttää lapseni virtsaa, Tyson on kertonut ESPN:n haastattelussa.

Tysonin mukaan huijaaminen oli helppoa, vaikka testaaja seisoi vieressä.

– Monet miehet ovat vähän vaivaantuneita, kun heidän silmiensä edessä heiluttelee penistä. Sen jälkeen operaation saa suorittaa rauhassa, Tyson sanoi.

Tysonin mukaan hänellä oli apuri, joka ojensi hänelle tekopeniksen ottelun jälkeen.

"Roskaa"

Promoottori Frank Warren ei kuitenkaan Tysonin puheita tekopeniksen käytöstä niin vain niele. Hänen mukaansa Tysonin väite on "täyttä roskaa".

– Millä planeetalla kukaan edes ajattelee, että niin tapahtui? Se on vain naurettavaa, Warren puhisi Sportbiblen mukaan.

Warrenin mukaan Tysonin leiri muunteli englantilaista versiota elämäkerrasta pelätessään, että Warren nostaisi syytteen.

– Minun täytyy kertoa teille: on 100-prosenttista, että niin ei tapahtunut ollenkaan. Se on roskaa.

Sportbible jutussaan huomauttaa, että mitä ikinä totuus onkaan, Warrenia inhottaa ajatus siitä, että hänen promotoimansa nyrkkeilijä olisi yrittänyt huijata testeissä, vaikka kyse ei olisikaan ollut suoritusta parantavista aineista.

Warren toimi 20 vuotta sitten Glasgow’n kohuotteluillan promoottorina, kun Tyson löi Lou Savaresen 38 sekunnissa. Itseään valtoimenaan ylistänyt Tyson uhosi taiston jälkeen, että hän "söisi Lennox Lewisin lapset". Ensimmäinen nyrkkeilylegenda Lewisin neljästä lapsesta syntyi tosin vasta 2004, neljä vuotta kyseisen haastattelun jälkeen.

Ammattilaisuransa vuonna 2005 lopettanut Tyson on jälleen aloittanut tavoitteellisen harjoittelun ja puuhaa paluuta kehään. Yhdysvaltalainen täyttää kesäkuun lopussa 54 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat