Mikael Granlund vitsailee omasta iästään ja ihailee nuoria pelaajia: "Suomikiekolla menee hyvin"

2:54
Mikael Granlund kertoi kuulumisistaan Hämeenlinnan NHL-tapaamisessa.

Mikael Granlund, 29, edustaa jo Suomen NHL-pelaajiston vanhempaa kaartia. Granlund on tyytyväinen nykyisten nuorten pelaajien tasoon ja määrään. 

Siitä on yli kymmenen vuotta aikaa, kun Mikael Granlund esitteli taitojaan Bratislavan kultajuhliin päättyneissä MM-kisoissa. 

Sinä aikana Granlundista on kehittynyt meritoitunut NHL-pelaaja, jolla on maailman parhaassa sarjassa vyöllä jo 591 runkosarjan ottelua. 

Kun suomalaiset NHL-pelaajat kokoontuivat Hämeenlinnaan, mukana oli paljon pelaajia, jotka ovat katsoneet nuorena Granlundia ylöspäin. 

– Kyllä tässä alkaa olla jo ikämiesosastoa, Granlund naureskeli MTV Urheilulle. 

"Arvoturnaukset kiinnostavat"

Granlund muisteli Sotshin vuoden 2014 olympiaturnausta, jossa oli mukana monia uransa viimeisiä kausia vetäjiä NHL-veteraaneja ja Euroopassa pelaavia. Jos NHL-pelaajat pääsevät talvikisoihin, on Leijonien ikärakenne tyystin erilainen. 

– On kova nähdä, että NHL:ssä on paljon isossa roolissa pelaavia suomalaisia. Suomikiekolla menee hyvin. 

Jos ihmeitä ei tapahdu, Granlund on kuitenkin mukana tuomassa vankkaa kokemusta Suomen olympiamiehistöön. Eikä hän tyrmää MM-kotikisojakaan ja on käytettävissä, jos tilanne sen sallii. 

– Leijonat ja arvoturnaukset kiinnostavat aina. 

Granlund teki Nashville Predatorsin kanssa peräti neljän vuoden sopimuksen. Pitkä diili maistuu taitavalle hyökkääjälle. 

– Hyvät fiilikset. Hyvä joukkue ja kiva kaupunki. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja