Patrik Laine herkuttelee mahdollisuudella pelata MM-jääkiekkoa kotikaupungissaan: "Olisi siistiä"

NHL-hyökkääjä Patrik Laine suhtautuu erittäin myönteisesti keväällä Tampereella pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen olympiaehdokkaat kokoontuivat yhteen Hämeenlinnaan Vanajanlinnaan. Yksi kiinnostuksen kohteista oli Patrik Laine, joka teki vuoden jatkosopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa

Jääkiekkovuosi on suomalaisvinkkelistä erittäin kiinnostava, varsinkin jos NHL-pelaajien pääsyt talviolympialaisiin sinetöityy. Keväällä vuorossa ovat Suomen MM-kisat, jotka pelataan Helsingissä ja Tampereella. 

"Jos kävisi säkä"

Tamperelaiskiekon kasvatti Laine haluaa pelata Tampereella, jos askelmerkit menevät kohdalleen. Tosin ensisijainen tavoite on mennä pitkälle Blue Jacketsin kanssa. 

– Toivotaan, etten pääsisi MM-kisoihin, mutta jos menee huonosti, niin olisi se siistiä, Laine muotoili MTV Urheilun haastattelussa. 

Laine oli voittamassa nuorten MM-kultaa kotikisoissa 2016, mutta silloin hän ei päässyt esittelemään taitojaan kotikaupunkinsa yleisön edessä. 

– Se oli huikea kokemus, mutta nyt olisi mahdollisuus pelata kotona. 

Pekingin olympiakisat kutkuttelevat niin ikään Lainetta. NHL:n ohjelmaan on varattu jo tauko kisojen varalle. 

– Kaikenlaista kekkeriä on tulossa. Olisi hienoa, jos NHL-pelaajat pääsisivät olympialaisiin. Ja jos vielä kävisi säkä, että kutsu kävisi. 

Laineen tuskin tarvitsee olympiakutsua jännittää, sillä hän on osoittanut NHL:ssä olevansa eturivin maalintekijä. 

"Oudompi kausi"

Vanajalinnaan oli kutsuttu Rasmus Ristolaista lukuunottamatta suomalaisjääkiekkoilun kärkirivistö. Laine nautti olostaan kollegojen keskuudessa. 

– Hauska nähdä kavereita. Normaalina kautena pääsee pelaamaan kaikkia vastaan ja vaihtamaan kuulumisia, mutta nyt oli vähän oudompi kausi. Suurinta osaa ei ehtinyt nähdä. 

– Kiva täällä on hengailla. 

Kuuntele Laineen haastattelu oheiselta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat