Mainos

Raimo Helminen hämmästelee nuorten suomalaiskiekkoilijoiden temppua: "Ei olisi voinut kuvitellakaan viisi vuotta sitten"

13:06
Tulosruudun Viikon vieraana Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen.

Nuoren polven suomalaisjääkiekkoilijat ovat loksauttaneet alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan Raimo Helmisen suun auki.

Suomi on voittanut viime vuosina nuorten maailmanmestaruuksia, ja nuoria suomalaisjääkiekkoilijoita on marssinut viime vuosina mallikkaaseen tahtiin NHL:ään. Suomella on ollut käsissään paitsi massaa myös maailman valioyksilöitä: ykköskierroksella NHL:ään varattiin viime kesänä kolme suomalaispelaajaa, viime vuonna kaksi pelaajaa ja vuonna 2017 peräti kuusi suomalaista.

On ollut nopeasti huipputasolle valmiita patriklaineita, sebastianahoja ja miroheiskasia, ja nyt NHL-läpimurtoa on toteuttamassa Kaapo Kakko

– Ei voinut kuvitellakaan, että kaksikymppisten ringistä syksyllä on neljä Pohjois-Amerikassa isojen poikien kanssa. Ei sellaista voinut kuvitellakaan viisi–kymmenen vuotta sitten, Helminen sanoi Antero Mertarannan haastattelussa Tulosruudun Viikon vieraana.

– Kyllä seuroissa tehdään Suomessa aika hyvää työtä, että tuollaisia yksilöitä tulee – vaikka hyvä yksilöhän tulee, on valmennus millainen tahansa, sieltä läpi. Mutta kun on käynyt seuroissa, on jäänyt positiivinen kuva kaikista seuroista, että tehdään hyvää työtä.

Pientä kritiikinpoikasta

Helmisen ja Nuorten Leijonien työ jatkuu kohti vuodenvaihteessa Tshekissä käytäviä MM-kisoja.

– Syksy on mennyt ihan kivasti. Jätkät ovat esiintyneet hyvin. Ei minulla ole siitä mitään valitettavaa, Helminen sanoo, mutta lyö pientä kritiikinpoikasta perään:

– Liigassa ei ole mennyt syksyllä niin hyvin kuin olen monelta pelaajalta odottanut.

Nuoret Leijonat pelaa viimeisen turnauksensa ennen MM-kisoja Helsingissä tänä viikonloppuna.

– On kiva nähdä, missä menemme kotiturnauksessamme ennen h-hetkeä. On tosi kiva nähdä, missä meidän pelimme on ja missä meidän pelaajamme seisovat suhteessa vastustajiin, Helminen summaili.

Millaista oppia Helminen on saanut toimimalla valmentajana eri sarjoissa ja seuroissa? Entä näkeekö Helminen itsensä enemmän pää- vai apuvalmentajana? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja