Mika Salo teki uuden aluevaltauksen ja yllättyi – lopputulos on hilpeää seurattavaa: ”Voi jumalauta!”

4:50
Videolla Mika Salo C Moren Urheilusuoran haastattelussa.

Normaalisti Mika Salo olisi tällä hetkellä F1-kiireiden keskellä. Nyt Salo istuu kotonaan simulaattorituolissa, jota kohti osoittaa web-kamera. Salo on innoissaan uudesta aluevaltauksestaan, joka on saanut kylkeensä hilpeitä käänteitä.

Viikonloppuna Salo osallistui kahteen Legends Trophy -sarjan kisaan. Hänen lisäkseen mukana oli useita entisiä F1-kuskeja ja muita meritoituneita kuljettajia.

Salon kohdalla kisat olivat sangen värikkäitä.

– No voi jumalauta! Ajoi perään, vaikka siltä puuttui toinen etupyörä. Vitun IndyCar-kuskit. Ei niillä pysy auto räpylässä ollenkaan, Salo totesi, kun ex-Indy-kuski Adrian Fernandez osui häneen.

Video ensimmäisen kisan kolarista näkyy täältä.

– Voi jumalauta! Taas! Miksei ne vittu voi jarruttaa! Aina sama, Salo kirosi toisen lähdön yhteydessä.

Video toisen kisan lähtökolarista näkyy täältä.

Ne tunnepurkaukset ja ärräpäät, mitkä lentäisivät normaalisti ajokypärän alla, kantautuvat nyt sadoille livelähetysten katsojille.

– Kun on kilpailija, niin puhutaan kilpailutilanteesta. Ei sitä voi ottaa leikillä. Silloin vedetään tosissaan, Salo sanoo MTV Urheilulle.

– Noissa legends-kisoissa tunnekuohunnat eivät jatku kilpailujen jälkeen. Se on siinä, kun kisa on ohi. Sitten vain naureskellaan, että menipä päin helvettiä, Salo hekottaa.

Salolla onkin kuvastava tarina viikonlopulta.

– Tuo Adrian Fernandez voitti sitten toisen kisan. Ja siellä se juhlii vieläkin sitä! Hän vain lähettelee viestejä siitä, miten hän juo kaljaa ja juhlii kotona partsilla istuskellen. Oikein vittuilee vielä kaikille, Salo nauraa.

– Eletään tunteella. Mutta leikillä kuitenkin.

Fittipaldit, Vettelit, kaikki

Salo hehkuttaa nykyistä legendaryhmää, jonka kanssa hän on ajanut jo muutamaan otteeseen. Kisoja on järjestetty koronaviruspandemian luoman poikkeustilan aikana.

– Kaikennäköisiä eläkeläisiä ajamassa, Salo kuvailee, virne suupielessä.

Salo mainitsee nimeltä muun muassa F1-legenda Emerson Fittipaldin. Virtuaalipuolella 73-vuotiaan Fittipaldin kaltaiset iäkkäämmät kuljettajat voivat osallistua kisoihin, sillä kotona ajettaessa kilpailijat eivät koe normaaleita kisaamiseen liittyviä fyysisiä rajoitteita.

– Tuo on hyvää kuntoilua – tulee hiki päälle. Ja ennen kaikkea tuossa saa sitä kilpailufiilistä, mitä on kaivannut kilpa-ajoilta. Adrenaliini virtaa. Ja tuo ajaminen sopii kaikille. Onneksi meillä on ikäraja legends-sarjassa, niin nuoremmat eivät tule nöyryyttämään meitä, Salo naurahtaa.

Viikonlopun kisat käytiin Malesian Sepangin radalla. Salon mukaan hän ei ehtinyt kunnolla harjoittelemaan, mikä näkyi raa’asti suorituksissa.

–Meillä oli hyviä kuskeja mukana. (Sebastian) Vettelkin oli nyt ajamassa. Saimme hauskat keskustelut aikaiseksi kisojen jälkeen, Salo kertoo.

Viikonloppuna iso mielenkiinto kohdistuikin F1-tähti Vetteliin, jota on odoteltu mukaan myös formuloiden virallisiin virtuaalikisoihin.

– Hän oli ihan onnessaan. Hän sanoi, että oli todella kivaa ajaa teidän kanssanne. Ja hän sanoi, että ”kiitos kun laitoitte minut kunnon kouluun”.

– Ei hänkään oikein pärjännyt tuolla. Mutta hänen kohdallaan oli ihan sama juttu. Harjoittelun puute näkyi, Salo sanoo, viitaten omaan tilanteeseensa.

Striimaaja

Salon otteita voi seurata hänen omalta Twitch-kanavaltaan. Entisen F1-kuskin apuna on hänen poikansa Max, joka auttaa isäänsä muun muassa teknisellä puolella.

Salo on tehnyt suoria lähetyksiä myös Dirt-rallipelin parista.

– Tuo on ollut hauskaa puuhaa. Ei tässä ole oikein mitään muutakaan. Ei urheilua, ei mitään.

Ajamisen yhteydessä Salo on ollut vuorovaikutuksessa seuraajiensa kanssa. Etukäteen Salo aprikoi, että mihin suuntaan keskustelu kääntyisi.

– Olen ollut todella yllättynyt siitä, että miten asiallisia ihmisiä siellä on ollut. He ovat olleet aidosti kiinnostuneita eri jutuista. Tuollaisiin kysymyksiin viitsii vastailla, mitä siellä on ollut, Salo kiittelee, mutta muistuttaa perään:

– Sitten jos homma rupeaa menemään typeräksi pelleilyksi, niin sitten pitää miettiä uudelleen. Ei mun ole pakko tuota tehdä.

Hyvin positiivisen ensituman jälkeen Saloa voi nimittää myös jatkossa "striimaajaksi".

– Kyllä mä jatkan tuota niin kauan kuin vain pystyy. Sitten kun liikkuminen vapautuu, niin sitten tuo (striimaaminen) saattaa vähän vähentyä. Sitten tulee oltua matkoilla niin paljon töiden takia, Salo pohtii, viitaten muun muassa F1-tuomarointitehtäviinsä.

– Mutta nyt vedetään täysillä! Salo lupaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja