Mika Salo kertoo, mikä meni vikaa venäläiskuskin F1-neuvotteluissa: ”Williams ei pystynyt antamaan mitään takeita”

F1-sarjan jättävän Sergei Sirotkinin taustajoukkoihin kuuluva Mika Salo näkee, ettei venäläiskuljettajan kohdalla kannata juuri haikailla menetetyn Williams-paikan perään. Tallin tilanne ei lupaa tulevallekaan vuodelle mitään parannusta.

Videolla Sergei Sirotkinin vierailu MTV3-kanavan Formulasirkuksessa. Hän kertoo Racebook-osiossa muun muassa, mitä laulaisi Kimi Räikkösen karaokebaarissa.

Tulokaskautensa formula ykkösissä ajanut Sirotkin neuvotteli paikasta Williamsin kisatiimissä loppuun asti, mutta lopulta perinteikäs brittitalli päätyi palkkaamaan ensi kaudeksi Mercedes-suojatti George Russellin sekä kovan odotuksen jälkeen sarjaan paluun tekevän Robert Kubican.

Sirotkin saavutti kauden aikana vain yhden MM-pisteen, mutta suurin keskustelu tulevaisuudesta käytiin Salon mukaan ajopaikan hinnasta ja tallin potentiaalista.

– Sehän oli ihan loppuun asti aika paljon Williamsista kiinni. Me halusimme tietenkin laskea hintaa vähän, ja saada niitä takeita, että Williams paranee. Emme päässeet sitten yhteisymmärrykseen, Salo kommentoi MTV Sportille.

– Ei Williams pystynyt antamaan mitään takeita, ja päätyivät sitten toiseen ratkaisuun. Emme nähneet sitä, että Williams tulee tuosta parantamaan ensi vuodeksi mihinkään, ja se ei ole sen arvoista, hän jatkaa.

– Se on yksi syy, minkä takia minua ei huoleta yhtään, että Sergei lähtee sieltä pois, Salo lisää.

Kaikki kunnia Robert Kubicalle

Sirotkin tunnetaan erittäin analyyttisena kuljettajana, jolla tekniset valmiudet ovat oman insinööritaustansa ansiosta todella kovalla tasolla. Moskovalaiskuljettajalle on paikka SMP Racingin kestävyysautopuolella, johon venäläistiimi sai kiinnitettyä ensi kauden Le Mans -kuskikseen myös F1-mestari Jenson Buttonin.

– Sergei ajoi kuitenkin hyvän kauden. Hän teki hyvän työn, ja tiimi tykkäsi hänestä. Hänen tekninen tietämyksensä on mieletöntä, ja meillä on kyllä muutakin käyttöä sille. Meillä on LMP-autot, joihin tarvitsemme Sergein tasoista kuskia, Salo toteaa.

Salo antaa silti kaiken kunnian paikan saaneelle Robert Kubicalle. Puolalaiskuskin ympärillä on pyörinyt paljon keskustelua hänen vuoden 2011 rallionnettomuudessa saamiensa vammojen takia, mutta nyt nähdään viimein, mihin Kubican rahkeet nykyformuloissa riittävät.

– On se kova juttu. Hänellä on tukijoita paljon ympäri maailmaa. Hän on kova kundi, ja jää nähtäväksi, miten hyvin pystyy hoitamaan homman, Salo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat