Mika Salmiselta vahva vetoomus: Noudattakaa koronarajoituksia – muuten kesän vapaus voi jäädä haaveeksi

THL:n Salmiselta vahva vetoomus: Noudattakaa koronarajoituksia – muuten kesän vapaus voi jäädä haaveeksi 1:39
THL:n Salminen: "Noudattakaa koronarajoituksia"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen varoitti suomalaisia torstain tiedotustilaisuudessa.

Mika Salmisen mukaan on ymmärrettävää, että ihmiset alkavat olla väsyneitä rajoituksiin ja jatkuvaan pidättäytymiseen lähikontakteilta.

– Nyt on ihan selvää, että tilanne on jatkunut pitkään ja varmasti kaikki olemme aika väsyneitä tähän tilanteeseen. Se on täysin ymmärrettävää, Salminen puhui.

Salminen kuitenkin varoitti suomalaisia: Jos rajoituksia ei noudateta, kesästä ei välttämättä tule viime suven kaltainen.

 – Jos menemme kohti kesää täysin ylämatkalta, ja jos meille on erittäin vaikea epidemiatilanne juuri ennen kesää, emme voi tietää, auttaako kesä niin paljon kuin toivomme, hän varoitti.

Viime kesältä jäi esimerkkejä maailmalta kyseisestä tilanteesta.

– Näimme muutamasta maasta viime vuonna, että kun kesään mentiin todella korkeista luvuista, niin kesä vaikutti, mutta jäätiin aika korkeille tapaustasoille.

– Jos ajattelemme niin, että kesällä voisimme olla vapaammin ja olisi vähän helpompaa, vetoaisin kaikkiin, että yrittää jaksaa päivä kerrallaan toukokuulle asti. Sitten pitäisi tulla vetoapua kesästä, Salminen vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat