Pöllöraati: Tarvitseeko koronatartunnoista pian enää välittää?

Pöllöraati: Tarvitaanko syksyllä enää koronarajoituksia? 3:13
Video: Tarvitaanko syksyllä enää rajoituksia?

Korona on nostanut päätään jälleen tällä viikolla Suomessa, kun Pietarista Suomeen palanneilla turisteilla on todettu lähemmäs 400 tartuntaa.

Myös Pöllöraati ruoti Uutisaamussa viikon puheenaihetta.

Politiikan toimittaja Jari Korkki ei pitänyt tilannetta dramaattisena, sillä jatkotartuntoja ei ainakaan vielä ole tullut runsaasti. Nyt niitä on noin 50.

– Paljon mielenkiintoisempi on keskustelu siitä, mitä tehdään tämän jälkeen, mitä Hanna Nohynek on muun muassa avannut. Ilmeisesti kesän jälkeen ei ole tarkoitus mennä rajoituksiin vaan meidän pitää alkaa pikkuhiljaa miettimään, miten koronan kanssa eletään, Korkki totesi.

MTV Uutisten haastattelussa THL:n ylilääkäri Nohynek kertoi, että pitäisi alkaa pohtia, onko tartuntoja enää tarpeellista estää. Hän pohjasi pohdiskelunsa siihen, että riskiryhmät ja iäkkäät ovat kohta saaneet jo kaksi annosta rokotetta.

– Koronan aaltoilusta huolimatta, sairaalahoidon kapasiteetissa ei ole ongelmia, hoitajat pääsevät lomille normaalisti niin ei ole sen jälkeen perustetta rajoittaa perusoikeuksia. Ei hoitajien eikä elinkeinonharjoittajien osalta, Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen muistutti.

– Ja seuraammeko me vääriä lukuja? Miten esimerkiksi sairaalapäivien määrä kehittyy. Voi olla, että nyt kun rokotusten myötä saadaan vakavat taudin muodot hallintaan, vaikka se kuulostaa denialismilta, että puhutaan flunssasta, sitä tilannetta lähestymme, Korkki pohti.

Myös puhekulttuurissa ja mediassa on jossakin vaiheessa muutoksen aika. 

– Puhuisin pelon arkkitehtuurista. Ilmaantuvuusluvut ja päivittäiset seuraamiset ylläpitää pandemiaa, ainakin pääkopassa. Tästä arkkitehtuurista pitäisi pikkuhiljaa luopua, MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen totesi.

Tarvitaanko siis syksyllä enää rajoituksia? Katso Pöllöraadin arvio pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat