Mikä ihmeen MobilePay? Tässä keskeisimmät faktat

Mobiilimaksaminen yleistyy nyt roimaa vauhtia. Markkinoilla on lukuisia eri mobiilimaksamisen palveluita kuten Apple Pay ja OP:n Pivo. Esittelemme nyt tanskalaislähtöisen mobiilimaksamisen palvelun, MobilePayn.

Mikä on MobilePay?

MobilePay on älypuhelimeen saatava sovellus, jonka avulla rahansiirrot ovat mahdollisia nopeasti kahden henkilön välillä. Käytännössä rahansiirto on yhtä helppoa kuin tekstiviestin lähettäminen: tilinumeroita tai muita tietoja ei tarvitse näppäillä tai muistaa.

Lisäksi sovelluksella voi maksaa ostoksia sekä kivijalkamyymälöissä että verkkokaupassa.

Yllä olevalla Danske Bankin YouTube-videolla esitellään MobilePayn toimintaa.

Miksi MobilePay kysyy maksukorttia?

MobilePay kysyy maksukorttia liitettäväksi sovellukseen, jotta sovellus pystyy veloittamaan tekemäsi ostot ja rahansiirrot kortiltasi. Sovellukseen voi liittää minkä tahansa pankin maksukortin. Sovelluksen käyttäminen on maksutonta.

Mihin MobilePayta voi käyttää?

Sovellusta voi käyttää kahteen tarkoitukseen: Rahan lähettämiseen kaverille pelkän puhelinnumeron välityksellä tai maksaa ostoksia kaupassa.

Sovelluksen pääkäyttätarkoitus on vielä maksujen välittäminen pelkän puhelinnumeron perusteella tai ruokalaskujen jakaminen kavereiden kanssa.

MobilePaylla pystyy maksamaan tietyissä kivijalkamyymälöissä. Yhtiön mukaan tällaisia kivijalkamyymälöitä on Suomessa 2000. Tunnistat maksumahdollisuuden MobilePay-tarrasta kassan lähettyvillä.

MobilePayllä maksaessa puhelin toimii maksupäätteenä: summa näkyy puhelimen näytöltä ja maksun voi hyväksyä omasta puhelimesta vaikka ostoksia pakatessa.

Voiko MobilePaylla maksaa verkkokaupassa?

MobilePaylla voi myös maksaa sovellusta tukevissa verkkokaupoissa. Sovellusta tukevia verkkokauppoja on jo yli 10 000.

Kuinka pitkä on MobilePayn viive?

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tililtä toiselle MobilePayssa? Silloin, kun rahojen saajalla on Danske Bankin tili, rahat siirtyvät hänelle heti. Muussa tapauksessa arkisin ennen kello 16.30 siirretyt rahat ovat pankista riippumatta perillä saman päivän aikana.

Miten lataan MobilePayn?

MobilePayn voi ladata puhelimen sovelluskaupasta kuten AppStoresta tai Google Play-kaupasta minkä tahansa muun sovelluksen tapaan.

Sovellusta käyttääksesi täytyy palveluun liittää vähintään yksi suomalainen maksukortti.

MobilePay on tanskalaislähtöinen mobiilimaksamisen palvelu. Suomessa sovellusta on ladattu yli 800 000 kertaa.

29.5.2018 klo 12.26 juttua päivitetty tiedoilla viiveestä.

***

Lue myös:

    Uusimmat