Mikä ihme Kimi Räikkösen Alfa Romeota oikein vaivaa? Taustalta paljastuu masentava fakta

F1-sarjassa Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo on ollut tuoreeltaan enemmän kuin isoissa vaikeuksissa. Kaikki "huipentui" lauantaina, kun molemmat Alfa Romeo -kuskit tipahtivat jatkosta jo USA:n GP:n aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Mistä tällainen alakulo johtuu?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Italialaissveitsiläistallin jäsenistä Antonio Giovinazzi oli USA:n GP:n aika-ajojen 16:s ja Räikkönen 17:s. Tulos oli osaltaan pieni yllätys, sillä Alfa Romeolta oltiin nähty lupaavaa vauhtia viikonlopun harjoituksissa.

– Odotettiin jopa sitä, että jos kaikki menee nappiin, niin homma voisi jatkua kolmannessa osiossa. Se, että putoaminen tapahtui heti ensimmäisessä sessiossa, on aikamoinen sukellus, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen myöntää.

Räikkösen kohdalla tulos olisi voinut olla selkeästi parempi ilman yhtä pientä virhettä.

– Mutka 12 meni pitkäksi. Mun mielestä Kimi oli siinä vaiheessa paremmassa vauhdissa. Jos keskisektori olisi mennyt edes siihen samaan, mitä se oli Kimin ensimmäisellä vedolla, niin tuo toinen kierros olisi ollut puoli sekuntia parempi. Sen myötä Kimi olisi mennyt jatkoon, Oikarinen pohtii.

Räikkönen itse puhui samaisesta virheestä, joka loi lisää masentavaa tunnelmaa Alfa Romeon leiriin.

Vielä alkukaudella Alfa Romeo oli koko F1-sarjan positiivisimpia tapauksia. Nyt tilanne on aivan toinen.

Mutta mikä tallia sitten vaivaa? Miksi Alfa Romeo on pudonnut pois pistetaistelusta?

– Tuo tuorein tulos kertoo siitä, että Alfalla ollaan todella tiukassa paikassa. Vauhti ei vain yksinkertaisesti riitä, Oikarinen nostaa esille sangen masentavan faktan.

– Nyt nämä loppukauden kisat ovat vähän sellaista terveisten ajelua. Autoon ei ole odotettavissa mitään suuria muutoksia – suorituskyky on mitä se on. Onhan tämä kuljettajalle vaikea tilanne. On haastavaa pitää motivaatio korkealla ja huipussaan, Oikarinen jatkaa.

Lauantain aika-ajoissa nähtiin kuitenkin yksi iloinen suomalaisonnistuminen, kun Mercedeksen Valtteri Bottas täräytti itsensä paalupaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat