Alfa Romeon alkukausi ollut kaksijakoinen – Kimi Räikkönen onnistunut venymään aika-ajoissa: "Hänen potentiaaliaan ei olla pystytty ulosmittaamaan"

Niki Juusela ja Mervi Kallio kävivät MTV Uutiset Livessä läpi Formula ykkösten Alfa Romeon sekä sen kuljettajien Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin alkukautta.

Juusela uskoo, että Räikkösen hyvä kausi saa jatkoa.

– Tulee jatkumaan, pakkohan siihen on uskoa. Mielestäni luonnehdimme Kimiä Bahrainissa, että hän on kuin kataja, joka voi taipua, mutta ei koskaan katkea. Jollakin ihmeen tavalla Kimi aina kampeaa siihen aika-ajojen viimeiseen osuuteen, Juusela sanoo.

– Totuus on kuitenkin se, että kun katsotaan Giovinazzin putoamista ensimmäisellä osuudella ja Kimin etenemistä toiseen osuuteen, niin silloin vain puhutaan sadasosista. Se ei siis tule helpolla, Juusela jatkaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 04.55,
2. harjoitukset klo 08.55
La: 3. harjoitukset klo 05.55, aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Formula ykkösten keskikastin taisto on tällä kaudella todella tasaista. Juusela nostaa esiin tässä taistossa aika-ajojen merkityksen.

– Aika-ajoissa se näkyy kaikkein tiukimmalla tavalla. Jos sadas- tai tuhannesosat heilahtavat väärään suuntaan, niin silloin saatat jäädä aika-ajojen ensimmäiseen vaiheeseen. Se on todella pienistä marginaaleista kiinni, Juusela toteaa.

– Kimin suoritukset kertovat kuitenkin kokemuksesta, että kun on tiukka paikka, niin silloin osataan maksimoida se auton suorituskyky. Alkukausi on ollut vallan mainio. Se on ollut juuri sitä tasoa, jota Kimiltä ja Alfalta odotettiin, Juusela sanoo.

Jos aika-ajoissa pienet marginaalit ovat ratkaisseet, niin kisavauhdissa ero on selkeä. 

– Nostaisin Giovinazzin kisavauhdin vaatimattomuuden isommin suurennuslasin alle. Siinä on ollut aika paljon eroa Räikköseen. He ovat pelanneet ihan ihmeellisillä rengas- ja taktiikkavalinnoilla, kun ajatellaan Kimiä. On ajettu pitkiä stinttejä ja Giovinazzin vuahti on kadonnut tähän. Mielestäni hänen potentiaaliaan ei olla pystytty ulosmittaamaan kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, Juusela toteaa.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan 14. huhtikuuta, kun vuorossa on Kiinan GP.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat