Mika Häkkisestä leviteltiin ilkeitä huhuja tuplamestaruuden jälkeen – oliko taustalla McLaren-paikkaa kärkkynyt maailmanmestari?

Mika Häkkisestä leviteltiin ikäviä huhuja tuplamestaruuden jälkeen – yksi epäilty oli Jacques Villeneuve 2:25
Mika Häkkisestä leviteltiin ikäviä huhuja tuplamestaruuden jälkeen. Tulosruutu kysyi asiasta vuoden 2000 Nürburgringin kisan alla.

Mika Häkkinen joutui kesken F1-kauden 2000 kohun keskelle, kun huhut hänen lopettamisestaan alkoivat liikkua mediassa. Suomalaismestarilla oli oma veikkauksensa siitä, kenen suusta jutut olivat lähteneet liikkeelle.

Häkkinen oli kahden maailmanmestaruutensa jälkeen joutunut takaa-ajaksi Ferrarin Michael Schumacherin otettua komennon keväällä 2000.

Häkkinen otti kauden avausvoittonsa toukokuussa Barcelonassa, mutta voiton sijaan lähes koko lehdistötilaisuus meni suomalaisen vastaillessa toimittajien kysymyksiin lopettamishuhuistaan. Brittilehtien kirjoitusten mukaan Häkkinen oli saanut lajista tarpeekseen ja oli päättänyt lopettaa kauden päätteeksi.

Seuraavana kisaviikonloppuna Saksan Nürburgringillä Häkkinen päätti viimein oikoa huhuja.

– Ei siinä ole mitään perää oikeastaan. Joku on aloittanut sellaiset huhut jostakin syystä, Häkkinen kommentoi tuolloin Tulosruudulle.

– Totta kai minä itse pystyn päättelemään ehkä syitä, minkä takia tällaiset huhut lähtevät liikkeelle, mutta ei tässä mitään järkeä ole.

– En oikeastaan viime viikolla viitsinyt kommentoida näihin asioihin, koska ei siitä olisi mitään hyötyä ollut minulle.

Kuka näitä huhuja sitten levittelee? Siihen Häkkiselle oli oma veikkauksensa, jota hän ei suostunut paljastamaan.

– Minun on ihan turha nimetä ketään, koska en ole ihan sataprosenttisen varma, mutta turha niistä on mitään paineita ottaa. Kyllä minä aion jatkaa tässä jonkun aikaa vielä, Häkkinen virnisti Jari Porttilan haastattelussa.

Villeneuve: McLaren kosiskeli tiimiinsä

Porttila nosti jo tuolloin jutussa esiin BAR-tallissa ajaneen kanadalaiskuski Jacques Villeneuven yhdeksi huhujen lähteeksi. Williamsilla vuonna 1997 maailmanmestaruuden voittanut Villeneuve oli itse tympääntynyt ajamaan heikoista pistesijoista ja yritti saada jalkaa oven väliin McLarenilla.

Villeneuve ei ole ottanut kantaa Häkkisestä esitettyihin huhuihin, mutta vuosikymmeniä myöhemmin hän kertoi olleensa jo aiemmin erittäin lähellä McLaren-paikan nappaamista. Kesällä 1998 Villeneuvea jopa kosiskeltiin hänen oman kertomansa mukaan tiimiin.

McLarenin tekninen johtaja Adrian Newey oli soittanut Villeneuvelle juuri, kun tämä oli neuvotellut Tyrrell-tallia ostamassa olleen Craig Pollockin kanssa. Tuosta tiimistä tuli lopulta BAR.

– Hän sanoi, että "älä lähde siihen tiimihommaan, koska me haluamme sinut McLarenille". Mutta silloin, kun hän soitti minulle, istuin juuri vastapäätä Craigista, Villeneuve kertoi F1:n Beyond the Grid -podcastissa Neweyn puhelusta.

– Jos Adrian olisi soittanut minulle paria tuntia aiemmin, olisin voinut käydä hänen kanssaan avoimen keskustelun, ja olisin todennäköisesti päätynyt McLarenille.

Häkkisen kanssa Villeneuve ei juuri koskaan päässyt kunnolla taistelemaan radalla, sillä kaksikon autot olivat huipulla eri vuosina. Näin ollen suomalaiskuskin tarjoama vastus jäi hämärän peittoon kanadalaiselta.

– En tiedä, koska hän oli hetken sensaatio. Minusta näytti siltä, että hän menetti kiinnostuksensa voitettuaan kaksi mestaruuttaan, Villeneuve kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat