Mika Häkkisen kausianalyysi: Jaan McLarenin tuskan – Valtteri palaa vielä voittokantaan

Mitä voidaan odottaa tulevalta F1-kaudelta? 1:56

F1-lengenda Mika Häkkinen on summannut oman näkemyksensä viikonloppuna päättyneestä formulakaudesta Unibetin tiedotteessa.

Videolla: Mitä odottaa tulevalta F1-kaudelta?

Häkkisen mukaan Abu Dhabin palkintopalli kuvasti kauden voimasuhteita.

Lewis Hamiltonin yhdestoista voitto korosti sitä, miten fantastinen kausi tuoreella maailmanmestarilla oli. Sebastian Vettel sai tyytyä kakkossijaan, ja Red Bullin lahjakas Max Verstappen nousi kolmannelle askelmalle, Häkkinen toteaa.

Häkkinen nostaa esille myös vanhan mestaruustallinsa McLarenin vaikeudet, jotka ovat jatkuneet jo useamman kauden. Häkkinen uskoo, että McLarenin pitkän tähtämen suunnitelma kantaa hedelmää.

- Jaan tallin tuskan viime kausien epäonnesta. Kilpailukyvyn puute tuntuu vaikealta. On tärkeä pysyä kärsivällisenä ja muistaa, että voittokantaan palaaminen vie aikaa. Minulta vei seitsemän vuotta ennen kuin voitin ensimmäisen F1-kisani, Häkkinen muistuttaa.

- Työskentelin ahkerasti saavuttaakseni haluamani tulokset. Lopulta suunnitelmamme toimi, ja voitin kaksi mestaruutta, hän jatkaa.

Häkkinen antaa erityismaininnan ja kunnioituksensa myös F1-uransa päättäneelle Fernando Alonsolle.

- Kuljettajan on vaikeaa ja turhauttavaa pitää hymy huulillaan ja tehdä työtään, kun autosta ei ole mihinkään. Kunnioitan suuresti Fernandon saavutuksia McLarenin ratissa, koska hän osoitti rohkeutta ja uskollisuutta tallille läpi vaikeiden aikojen, Häkkinen toteaa

Häkkinen uskoo myös, että hänen tukemansa Mercedes-kuski Valtteri Bottas kääntää hankalan kauden jälkeen katseen jo tulevaan. 

- Valtteri on supernopea, hyväkuntoinen ja kova tekemään töitä. Hänellä on takanaan Mercedes sekä ryhmä tukijoita, minä mukaan lukien. Olen täysin varma siitä, että hän ottaa taas uusia askelia kohtia kisavoittoja ja maailmanmestaruutta, Häkkinen uskoo.

- Formula ykkösissä oppii nopeasti, ettei tie huipulle aina ole suora, Häkkinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat