Mihin Mercedeksen ylivoima F1:ssä perustuu? Tallipomo Toto Wolffilla selkeä näkemys syistä: "Se on tietenkin erittäin vaikeaa"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on tyytyväinen esimies. Alaisuudessa ajavat kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ja viime kaudella merkittäviä kehitysaskeleita ottanut Valtteri Bottas. Wolff jakaa kiitosta kaksikolle, joka kilpailee keskenään raivoisasti tallin tavoitteita vaarantamatta.

Bottaksen ja Hamiltonin yhteinen taival alkoi vuonna 2017, jolloin maailmanmestari Nico Rosberg eläköityi.

Kuljettajien keskinäistä suhdetta on kuvailtu sovinnolliseksi. Talli välttyi viime kaudella kuskiensa tulisimmilta yhteenotoilta Bottaksen mestaruusmahdollisuuksien livettyä alkukauden jälkeen. Mercedes-tähtien yhteishenki ei ollut itsestäänselvyys Hamiltonin taistellessa aiemmin tasapäin maailmanmestaruudesta Rosbergin kanssa.

– Valtteri ja Lewis työskentelevät todella hyvin yhdessä. He ovat työntäneet toisiaan eteenpäin. Mielestäni molemmilla oli asianmukainen kausi. Lewis voitti tietysti maailmanmestaruuden, mutta Valtteri taisteli jatkuvasti ja voitti kourallisen kilpailuja.

– Mielestäni hän (Valtteri) on kasvanut kilpakuljettajana. Kaksikon dynamiikka on ollut kokonaisuutena erittäin positiivista tiimille. Tässä suhteessa meillä on sensaatiomainen kuljettajakaksikko, Wolff sanoi Motorsportin mukaan.

– Olen ollut kaikki nämä vuodet ylpeä siitä, miten olemme saaneet kuljettajamme tallin tavoitteiden taakse. Mercedes haluaa olla yksi maailman menestyvimpiä urheilujoukkueita, Wolff vakuuttaa.

Tallipäällikkö puhui myös syistä Mercedeksen viime vuosien menestyksen, jopa ylivoimaisen sellaisen, takana. Talli on onnistunut voittamaan pääkilpailijansa Ferrarin viimeisen kolmen vuoden aikana ilman aiemman kaltaista moottorin suorituskykyä. 

Mercedes onkin nostanut viime vuosina tasoaan erityisesti auton rungon kehittämisessä. Wolffin mukaan tasapaino tallin muilla osa-alueilla on yhtä tärkeää kuin vahvat kuljettajat.

– Sille on syynsä, miksi moni urheilujoukkue ei ole voittanut peräkkäisiä mestaruuksia yhtä usein. Tiedän samaan aikaan, että tämä on dynaaminen rakenne, jota on kehitettävä. On seurattava tiimin jäsenten motivaation ja energian tasoja. Tallissa olevaa kokemusta ja tietotaitoa on suojeltava tekemättä pullonkaulaa tuleville lahjakkuuksille. Tässä siirtymässä ja motivaation nostamisessa olemme onnistuneet hyvin. Se on tietenkin erittäin vaikeaa ja siksi sitä ei ole tehty aiemmin, Wolf näkee.

Lue myös:

    Uusimmat