Mika Häkkinen jakaa neuvon Charles Leclercille – taustalla Ranskan GP:n dramaattinen tilanne

Tulosruutu: Charles Leclerc keskeytti dramaattisesti, Max Verstappen voitti Ranskan GP:n

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen haluaa jakaa tukea Ferrarin monacolaiskuljettajalle Charles Leclercille sunnuntain Ranskan GP:n kohtalokkaan ulosajon jäljiltä. Häkkisen mukaan Leclercin kannattaa keskittyä positiivisiin asioihin ja huomioida se, mitä hänellä on käsillään.

Leclerc johti sunnuntain kisaa aina kierrokselle 18 asti. Pieni virhe mutkassa 11 maksoi kovaa hintaa, kun Leclerc ajautui keula edellä päin ratavalleja. Monacolainen ei enää päässyt jatkamaan matkaa ja kisa oli siinä.

Ulosajon jälkeen Red Bullin Max Verstappen ajoi ongelmitta voittoon. Verstappenin ero MM-sarjan kakkoseen Leclerciin kasvoi jo 63 pisteeseen.

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen otti aiheeseen kantaan Unibetin kolumnissaan.

– Kaikki tekevät virheitä, mutta tuo oli näyttävä ja kallisarvoinen, Häkkinen totesi.

– Koin samanlaisen tilanteen vuonna 1999, kun ajauduin Italian GP:ssä kärkipaikalta pihalle. Se oli kivulias kokemus. Sitä tietää, mitä on tehnyt ja tiedostaa sen, miten voitto on valunut käsistä. Silloin pitää vain kantaa vastuunsa tapahtuneesta.

– Charles on fantastinen kuski ja hän ajoi täydellisesti aina kierrokselle 18 asti. Max antoi hänelle kovaa painetta, mutta hän onnistui pitämään Red Bullin takanaan. Harmi, että virhe päätti tuon hyvän taistelun, Häkkinen jatkoi.

Häkkinen jakoi myös neuvoja Leclercin suuntaan.

– Mikä nyt on tärkeää, on se, että miten Charles reagoi tuohon virheeseen. Hän puhui siitä, miten hän on menettänyt tällä kaudella 32 pistettä omiin virheisiinsä (Imolassa ja Ranskassa). Tuo ei voi jatkua, jos hän haluaa päihittää Maxin.

– Tärkeintä on se, että Charles tiedostaa oman lahjakkuutensa ja sen, että hänellä on voittaja-auto allaan. Hänen pitää vain keskittyä positiivisiin asioihin ja mennä viikonloppu kerrallaan. Ainoa juttu, mitä hän voi tehdä, on keskittyä aina yhteen kisaan kerrallaan, ja hoitaa asiat mahdollisimman hyvin maaliin, Häkkinen kävi läpi.

F1-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Unkarin Budapestissa.

Lue myös:

    Uusimmat