F1-mestareilta kovaa kritiikkiä Charles Leclercille – tässä suurin ero Max Verstappeniin? "Ei tapahdu hänelle"

Formula ykkösen entinen maailmanmestari Jacques Villeneuve on antanut kovaa kritiikkiä Charles Leclercille Ranskan GP:n jälkeen.

Ferrari-kuljettaja oli kärjessä, mutta teki kohtalokkaan virheen 18. kierroksella. Hän menetti autonsa hallinnan mutkassa ja ajautui seinään. MM-rankingin ykkönen Max Verstappen ajeli helposti voittoon.

Leclerc otti jo syyt niskoilleen monta MM-pistettä maksaneesta kolaristaan, mutta ei säästynyt armottomalta kritiikiltä osakilpailun jälkipuinnissa.

– Kun hän ajaa tuolla tavalla, myöntää hän itsekin, että hän ei ansaitse voittaa maailmanmestaruutta, Villeneuve kirjoittaa kolumnissaan.

– En ymmärrä sitä. Itävallassa hän kesti paineet, mutta ei nyt. Siinä on suuri ero Max Verstappeniin. Sellaista virhettä ei tapahdu hänelle.

Nico Rosberg yhtyi Villeneuven kritiikkiin.

– Tämä on erittäin katkera tilanne Charlesille. Et voi tehdä tuollaisia virheitä, jos haluat voittaa Max Verstappenin taistelussa maailmanmestaruudesta. Sitä ei vain voi sallia tapahtuvan, vuoden 2016 maailmanmestari sanoi Sky Sportsille.

– Minun on vaikea ymmärtää sitä. Huippukuljettaja ei pyörähdä pois keskellä mutkaa, ei tuolla tavalla.

Verstappenilla on nyt 63 pisteen johto sarjataulukossa. Se on paljon, kun osakilpailun voitosta saa 25 pistettä ja jäljellä enää yhdeksän osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat