F1-asiantuntijialta tyly viesti Monacossa flopanneelle Sergio Perezille – vertasi omaan kokemukseensa Mika Häkkisen kanssa

Tulosruutu: Max Verstappen kasvatti MM-johtoaan Monacon GP:n voitolla

Entinen F1-kuski ja nykyinen formula-asiantuntija Martin Brundle jakaa varsin tylyä tekstiä Red Bullin meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin suuntaan.

Perez, 33, mokaili viime viikonloppuna Monacossa, kun hän ajoi jo aika-ajossa seinään. Tämän myötä Perezin piti lähteä kisaan joukon hänniltä.

Eikä töppäily tähän jäänyt. Perez täräytti seinään myös sunnuntain osakilpailussa, jääden pistesijojen ulkopuolelle. Mikä pahinta, Perezin tallikaveri Max Verstappen ohitti hänet peräti kahdesti kierroksella.

Perez jäi nyt 39 pisteen päähän MM-sarjaa johtavasta Verstappenista. Näyttääkin siltä, että Red Bullin hollantilaisässä Verstappen menee menojaan.

Sky Sportsin F1-asiantuntija Martin Brundle lähettää nyt varsin koruttoman viestin Perezin suuntaan. Brundle vertaa meksikolaisen tilannetta hänen omiin kokemuksiinsa.

– Se, mitä opin tallin sisäisistä taisteluista muun muassa Ayrton Sennaa, Michael Schumacheria ja Mika Häkkistä vastaan, oli se, että jos ei pysty vastaamaan tuollaisten kuljettajien raakaan nopeuteen ja lahjakkuuteen, pitää vain yrittää saada kaikki irti siitä, mihin voi vaikuttaa. Eli miten autoa säädetään, miten suoriutuu kisan kriittisistä hetkistä eli lähdöistä, varikkopysähdysten ympärillä olevista kierroksista ja miten pääsee ruuhkan läpi, Brundle kirjoitti Monacon GP:n jälkeisessä kolumnissaan.

Brundle toimi Häkkisen tallikaverina 1990-luvun puolessa välissä McLarenilla. Nyt Brundle jakaa hyvin suorasanaisen neuvon Red Bull -kuski Perezin suuntaan.

– Hänen kannattaisi pitää vain huolta siitä, että hän tulee toiseksi, ja että hän hyväksyy Verstappenin maagisuuden. Hänen pitää ottaa kaikki irti vahvoilla hetkillä, kuten hän teki viime vuonna Singaporessa ja tänä vuonna Azerbaidzhanissa, Brundle jatkoi.

Perez siirtyi Red Bullille kaudeksi 2021. F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Espanjan Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat