Mainos

Mijailovic vaikeni hovioikeudessa

Ruotsin entisen ulkoministerin Anna Lindhin murhasta tuomittu Mijailo Mijailovic kieltäytyi vastaamasta hänelle esitettyihin kysymyksiin, kun Lindhin surmaa käsiteltiin Svean hovioikeudessa.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin surman käsittely hovioikeudessa alkoi aamulla. Oikeudenkäynti kestää kolme päivää.

Parrakas, harmaaseen collegeasuun pukeutunut Mijailo Mijailovic pysyi hiljaa, kun oikeuden puheenjohtaja pyysi häntä kertomaan surmapäivän tapahtumista ja syyttäjä esitti hänelle kysymyksiä. Mijailovic istui kumarassa ja tuijotti pöydän pintaa. Hän poistui välillä asianajajansa Peter Althinin kanssa salista noin kymmeneksi minuutiksi, mutta ei palattuaankaan sanonut mitään. Althin sanoi, ettei Mijailovic jaksa vastata.

Lopulta oikeus päätyi kuulustelun sijasta lukemaan käräjäoikeuden pöytäkirjasta Mijailovicin aiemmin antaman selostuksen.

Suurin osa maanantaina oikeudessa käsitellystä muusta materiaalista oli esillä jo käräjäoikeudessa. Syyttäjä esitti uusina todisteina videon ja mittauksia rikospaikalta.

"Ei tarkoitus surmata"

Mijailovic on valittanut hovioikeuteen saadakseen kumotuksi käräjäoikeuden antaman tuomion murhasta. Hän on tunnustanut puukottaneensa Lindhiä, mutta kiistää, että hänellä olisi ollut tarkoitus surmata.

Mijailovicin asianajajan Peter Althinin mukaan tekoa ei voi määritellä murhaksi, koska surmatarkoitusta ei ollut. Althin korosti oikeudessa, että Mijailovic voi tekoaikaan psyykkisesti erittäin huonosti.

Oikeudenkäynti jatkuu huomenna Mijailovicia tutkineiden oikeuspsykiatrien kuulemisella. Althinin mukaan heitä kuullaan suljettujen ovien takana.

Mijailovicin mielentilatutkimuksen tehneen oikeuslääkärin mukaan Mijailovic ei ole vakavasti psyykkisesti sairas. Sosiaalihallituksen nimeämä oikeuspsykiatri taas päätyi uusissa tutkimuksissa päinvastaiseen tulokseen. Vakavasti psyykkisesti sairas voidaan tuomita vankeuden sijasta psykiatriseen hoitoon.

Althin arvioi oikeudenkäynnin jälkeen, että Mijailovicin psyykkinen tila voi vaikuttaa myös kysymykseen surmaamistarkoituksesta, jos esimerkiksi todetaan, ettei hän psyykkisen tilansa vuoksi ymmärtänyt tekonsa vaikutusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.