Mainos

Miinanräjäytys lykkääntyi jälleen

Nord Stream -kaasuputken tieltä raivattavien miinojen räjäytystyö Helsingin eteläpuoleisella merialueella on jälleen lykkääntynyt. Merivartioston mukaan lykkäysten syynä ovat räjäytyksissä ilmenneet tekniset ongelmat. Miinaa yritettiin räjäyttää laukaisupanoksen avulla. Laukaisupanoksen räjähdyksestä huolimatta miina ei räjähtänyt.

Raivaustyötä yritetään jälleen huomenna.

Kaasuputken linjalla on Suomen aluevesillä kaikkiaan noin 30 miinaa. Johtokeskusupseeri Timo Auranen toteaa, että turvallisuusvaatimukset ovat tiukat.

- Siinähän tämä varotoimenpide kestää useamman tunnin, että ennen tuota räjähdystä heidän pitää varoittaa muuta liikennettä. Sitten on otettava huomioon myös ympäristöasioita. Esimerkiksi se, että jos siellä alueella räjähdyshetken lähettyvillä on nisäkkäitä, niin silloin räjähdys siirtyy tuonnemmaksi.

Miinanraivauksen aloittaminen on lykkäytynyt tässä kuussa jo useita kertoja muun muassa kovan tuulen vuoksi. Viimeksi eilen räjäytystä päätettiin lykätä tämän päivän puolelle parempien sääolosuhteiden takia.

Venäjältä Saksaan rakennettavalle kaasuputkelle ei ole vielä viranomaisen lupaa, mutta miinoja putken tieltä saa jo hävittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.