Mercedes-pomo vertaa Lewis Hamiltonin menestystä Räikköseen – “Sama juttu kuin Kimillä”

Mercedes-tallin Lewis Hamiltonin huima menestys formula ykkösissä johtuu siitä, että brittikuski on löytänyt onnellisuuden myös kilparatojen ulkopuolella, katsoo saksalaistallin urheilujohtaja Toto Wolff.

Hamilton voitti kuluneella kaudella jo viidennen maailmanmestaruutensa selvällä erolla Ferrarin Sebastian Vetteliin. Moni varikolla katsoi kauden olleen brittikuskin uran paras.

Wolffin mielestä Hamiltonin ylivertaisuus juontaa juurensa hänen jatkuvasta kehityksestään ja menestyksestä myös formularatojen ulkopuolella. Jälkimmäisestä Wolff nostaa esimerkiksi Hamiltonin yhteistyön muotisuunnittelija Tommy Hilfigerin kanssa.

– Hän kehittyy jatkuvasti, eikä jää polkemaan paikoilleen. Hän parantaa kaikilla alueilla. Hän kehittyy radalla ja sen ulkopuolella. Hänen kumppanuutensa Tommy Hilfigerin kanssa on myös erittäin menestyksekäs. Se on yksi Hilfigerin brändin parhaimmista muotikokoelmista, Wolff kertoi motorsport.comille.

– Hän rakentaa itselleen toista tukipilaria aktiviteeteistä, jotka ovat hänelle jo nyt enemmän kuin pelkkä harrastus. Hän on lisännyt yhden rakennuspalikan siihen kokonaisuuteen, joka tekee hänestä täydellisen urheilijan, Wolff jatkoi.

Vertaus Kimi Räikköseen

Wolff vertaa Hamiltonia Kimi Räikköseen, jonka tallipomo katsoo saavuttaneen myös vastaavan tasapainon uransa ja yksityiselämänsä välille.

– Se on sama juttu kuin Kimillä: kyse on onnellisuudesta. Jos olet onnellinen, niin silloin myös suorituskyky on kunnossa, Wolff lisäsi.

Hamilton on kiitellyt vuolaasti yhteistyötään Valtteri Bottaksen kanssa. Hamiltonin tappio tallitoverilleen Nico Rosbergille kauden 2016 kiivaassa mestaruustaistelussa laittoi kuitenkin brittikuskin ja tallin johdon välit koetukselle.

– Jälkiviisaasti voi sanoa, että kauden 2016 lopputulos tarjosi meille parhaan mahdollisen tavan vahvistaa kumppanuuttamme. Sen jälkeen olemme kokeneet enimmäkseen vain hyviä hetkiä. Luottamus on vahvistunut, mikä on tärkeää kilpakuljettajalle, minulle ja tallille. Voimme sanoa, että luotamme toisiimme eikä sitä sanota kevyesti, Wolff summasi.

Lue myös:

    Uusimmat