Mainos

Miesystäviensä surmaamisesta epäillylle kovat syytteet

Juttu liittyy keskusrikospoliisin tutkimiin epäselviin lääkekuolemiin.

Miesystäviensä surmaamisesta epäilty 29-vuotias mies saa syytteen murhasta, taposta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Asiasta on päättänyt Lahden kihlakunnansyyttäjä Pasi Pälsi.

Miehen epäillään ujuttaneen voimakasta kipulääkettä uhriensa juomiin. Kaksi kuolemantapauksista sattui Tampereella vuosina 1996 ja 1997. Syyttäjä pitää vuoden 1996 tapausta törkeänä kuolemantuottamuksena ja seuraavan vuoden kuolemaa tappona.

Kolmas kuolema tapahtui viime marraskuussa Heinolassa, jossa kuoli varakas entinen yritysjohtaja Abalgin-kipulääkkeen yliannostukseen. Epäillyllä oli rekisteröity parisuhde entisen johtajan kanssa. Pälsi sanoo, että Heinolan jutussa on tarkkaa suunnitelmallisuutta. Sen vuoksi syyttäjä katsoo, että kyseessä on murha.

Syytetty helsinkiläismies kiistää aiheuttaneensa kuolemat. Häntä epäiltiin aiemmin kolmesta murhasta, mutta syyte nousi vain yhdestä tapauksesta.

Suunnitelmallisuus lisääntynyt koko ajan

Poliisilla ja syyttäjällä on ollut ajatuksena se, että teon suunnitelmallisuus on kasvanut koko ajan. Ensimmäistä tapausta voidaan vielä pitää huolimattomuutena tai piittaamattomuutena, mutta toinen ja etenkin kolmas tapaus on poliisin mielestä jo erittäin tarkasti harkittu.

Syytetty mies oli aina läsnä, kun kuolemantapauksia sattui. Hän soitti paikalle ambulanssin. Miesystävät olivat kuitenkin syöneet niin paljon lääkkeitä, ettei heidän pelastamisekseen ollut juuri mitään tehtävissä.

Tampereen kuolemat tapahtuivat samassa kerrostaloasunnossa Rantaperkiön kaupunginosassa. Syytetyllä oli toisen miehen kanssa seurustelusuhde ja toisen kanssa ainakin kaveruussuhde.

Yritysjohtajan kanssa syytetty oli puolestaan avioitunut. Pariskunta rekisteröi suhteensa mutta lähti purkamaan sitä jo muutaman päivän kuluttua. Lopulta purkaminen peruttiin ja pari pysyi yhdessä.

KRP tutki tuhansia lääkekuolemia

Keskusrikospoliisi tutki yli 6500 lääkekuolemaa selvittääkseen, löytyisikö niistä yhteyksiä epäiltyyn mieheen. Kuolemien joukosta ei kuitenkaan löytynyt mitään mieheen viittaavaa.

Tampereen ja Heinolan tapaukset on nyt niputettu samalle syyttäjälle, ja ne käsitellään yhdessä Heinolan käräjäoikeudessa.

Tapauksen puintiin on varattu kaksi päivää, mutta juttu saattaa venyä myös kolmannelle päivälle. Syytteiden käsittely alkaa tämän kuun 23. päivänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.