Mainos

"Miesopettaja vain nauroi, kun pelästyin" – Näin vaasalaiskoulun oppilaat kertovat kokemastaan ahdistelusta

Uutisissa on eilen ja tänään kerrottu oppilaiden kokemasta ahdistelusta Vaasan ruotsinkielisessä normaalikoulussa. Entiset ja nykyiset oppilaat ovat kertoneet, että ahdisteluun ovat syyllistyneet jotkut opettajat. Koulun entinen rehtori vahvistaa, että ahdistelua on tapahtunut. 

224 entisen ja nykyisen koulun oppilaan vetoomuksessa on mukana myös omakohtaisia, nimettömiä kokemuksia, kuten että opettaja on kosketellut vyötärölle tai pepulle ja vihjaillut.

Alla olevat kommentit on kerätty vetoomuksesta. Vetoomuksen tekijät ovat koonneet kokemukset nimettöminä.

– Olen pyytänyt kavereiltani, että he eivät jättäisi minua kahden (miespuolisen opettajan kanssa), koska pelkään, että jotain tapahtuu.

– Yläasteen opettaja osoitti laserosoittimella suoraan rintoihini kesken oppitunnin. Miesopettaja vain nauroi, kun pelästyin. Sen jälkeen hän siirsi lasersäteen pois ja jatkoi opetusta.

– Koska ystävilläni on huonoja kokemuksia tästä miesopettajasta, jätin pois sellaisia kursseja, joilla hän oli opettajana.

– Hän alkaa puhua operaatiosta, joka hänellä on luvassa. Hän selittää, että hänet leikataan ja mistä. Sitten hän sanoo, että minun pitää kääntyä, en ymmärrä miksi, mutta teen, kuten hän sanoo. Hän laittaa käden pepulleni ja puristaa näyttääkseen tarkalleen, mistä hänet leikataan. Menin sokkiin koko tilanteesta ja lamaannuin, kertoo oppilas kokemuksistaan opettajan työhuoneessa.

– Meillä oli kyselytunti, jossa paikalla oli vanhempia oppilaita, mutta ei opettajia. Kaikki varmaan arvaavat, että kysyimme eräästä miesopettajasta, koska kaikki olivat kuulleet ja kaikki tiesivät jotain. Meille neuvottiin, että tyttöjen ei koskaan pitäisi jäädä hänen kanssaan kahden kesken.

– En ole itse joutunut häirityksi, mutta jos jotain tapahtuisi, en uskaltaisi kertoa siitä koulun johdolle. Se ei ole tehnyt mitään tilanteissa, joissa kaverini ovat kertoneet häirinnästä.

– Tämä on niin väärin, koska koulun pitää olla turvallinen paikka!

– En tunne oloani koulussa turvalliseksi, koska olen kuullut, että koulun johto ei ota tosissaan häirintää.

– Näin miesopettajan istuvan sohvalla kädet kahden naisoppilaan ympärillä. Kun eräs naisopettaja kulki ohi, miesopettaja kommentoi jotain tyyliin, kuinka söpöjä oppilaita meillä on koulussa. Pelkään olla tekemisissä tämän opettajan kanssa, sillä en halua hänen luulevan, että minua voi kohdella samoin.

– Noina päivinä pojat katsoivat, että voivat vapaasti läimäyttää tyttöjen pepulle, tyttöjen vartaloita käsiteltiin kuin yleistä omaisuutta. Tätä lääppimistä tapahtui myös muina päivinä, mutta noina päivinä se lähti ihan käsistä. On vaikea uskoa, että opettajat eivät huomanneet tätä, varsinkin kun pojat eivät yrittäneet peitellä käytöstään, kertoo yksi entinen seiskaluokkalainen "läimäytyspäivistä", joista osa Vaasan seudun oppilaista oli sopinut Facebook-tapahtumissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.