Miesjoukko hakkasi ja sumutti OC-kaasulla 13-vuotiaan pojan Kirkkonummella

Miesjoukko hakkasi 13-vuotiaan pojan Kirkkonummella. Pojan kasvoille suihkutettiin OC-sumutetta, häntä mätkittiin aurauskepillä ja potkittiin maassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tapahtuma-aikaan 18-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä. Mies kiisti rikoksen kertoen, ettei muista tapahtumista mitään.

Todistajien mukaan kolmen "huppupään" joukko kävi 13-vuotiaan kimppuun syyskuussa 2021, kun uhri oli kahden kaverinsa seurassa.

– Missä luuri, yksi heistä kysyi ja alkoi lyödä uhria.

Yksi uhrin kavereista kertoi sanoneensa, että hän tietää, missä luuri on ja lähteneensä muka hakemaan sitä. Kaveri soitti hätäkeskukseen.

Kaikki kolme 13-vuotiaan kimppuun käynyttä henkilöä osallistuivat pahoinpitelyyn. Uhria tönittiin, lyötiin muovisella aurauskepillä ja hänen kasvoilleen ja käsilleen sumutettiin OC-kaasua.

Kun uhri kaatui maahan, pahoinpitelijät jatkoivat väkivallantekoa potkimalla lasta. Väkivalta loppui vasta, kun ulkopuolinen mies puuttui tilanteeseen.

Ehdollista vankeutta

Uhriksi joutunut poika sai vakavia vammoja kasvoihinsa pahoinpitelyssä. Häneltä irtosi muiden muassa hammas ja hän sai silmävaurioita.

Oikeus totesi tekoaikaan 18-vuotiaan miehen syylliseksi tekoon. Muut pahoinpitelyyn osallistuneet jäivät selvittämättä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehelle 11 kuukautta ehdollista vankeutta törkeästä pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja kahdesta huumausainerikoksesta.

Nykyisin 20-vuotias mies joutuu maksamaan uhrilleen 2 500 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat