Mies vei kannabista poliisille, koska ”ei ollut tyytyväinen sen laatuun” – huonostihan siinä kävi

0:45
Henkilöautoon oli piilotettu 2,6 miljoonan euron arvosta huumeita – tällaisiin paikkoihin huumeet oli piilotettu.

Irlantilainen mies kiikutti huumeensa poliisiasemalle, koska oli pettynyt niiden laatuun. Kuten olettaa saattaa, tilanne ei päättynyt, kuten mies oli saattanut ajatella, kertoo UNILAD.

Arthur Liwembe, 33, käveli eräänä päivänä Kilmainhamin poliisiasemalle – eikä ihan niin tavallisesta syystä. Hänellä oli nimittäin mukanaan vajaan 10 euron arvosta kannabista.

Irlantilaisen uutismedia Independentin mukaan Liwembe oli valitellut virkailijalle, että hänen huumeensa eivät ole tarpeeksi hyvälaatuisia, ja haluaisi perua tekemänsä huumekaupat.

Kenties mies oli niin vahvasti huumeiden vaikutuksen alaisena, ettei muistanut tai ymmärtänyt pitävänsä hallussaan kiellettyjä aineita. Tiedossa ei siis ole, mitä mies odotti tempauksellaan saavuttavansa, mutta tilanne ei päättynyt ainakaan miehen kannalta hyvällä tavalla. 

Huumeet olivat vasta alkua

Liwembelle suoritettiin poliisiasemalla turvallisuustarkastus, jossa hänen vaatteensa tutkittiin vaarallisten esineiden ja aineiden varalta. Hänen taskustaan löytyi leikkuuveitsi, joka takavarikoitiin välittömästi.

Mies palasi myöhemmin samana päivänä poliisiasemalle ja vaati saada häneltä takavarikoidun veitsen takaisin. Kun poliisiasemalla ei suostuttu miehen vaatimuksiin, hän muuttui aggressiiviseksi. Hänet päätettiin pidättää uudemman kerran vaaralliseksi äityneen käytöksen vuoksi.

Kun tapausta käsiteltiin oikeudessa, tuomari kuvaili miehen käytöstä epäloogiseksi ja jopa psykoottiseksi – kenties johtuen nautituista päihteistä. Sen lisäksi, että Liwembeä syytettiin kiellettyjen aineiden hallussapidosta, selvisi, että Malawista kotoisin ollut mies on luvatta oleskellut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa. Lisäksi mies oli hajottanut kiinteistössä ollutta omaisuutta.

Myönsi rikkeensä 

Syytetty myönsi, että hän on toistuvasti ollut luvatta vastaanottokeskuksessa. Mitä veitseen tulee, Liwemben asianajaja kertoi, että mies piti veistä hallussaan, koska tarvitsi sitä työssään yleismiehenä.

Miehen katsottiin syyllistyneen kannabiksen hallussapitoon. Lisäksi hänelle määrättiin muita maksuja maksettavakseen. Hänet tullaan vangitsemaan, mikäli hän ei maksa takuitaan pois.

Liwebe on sittemmin lopettanut huumeiden käytön. Mies muutti Irlantiin vuonna 2012, mutta hänen viisuminsa umpeutui. Hän on kuitenkin anonut asuinpaikkaa Irlannista, sillä hänellä on irlantilaissyntyinen lapsi.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: UNILAD, Independent 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja