Mies suuttui koiranhoitoon liittyneestä kommentista – hakkasi naisen niin, ettei hän pysty enää hymyilemään

Parikymppinen mies pahoinpiteli itselleen tuntemattoman naisen törkeästi, koska tämä huomautti häntä koiranpidosta. Mies tuomittiin puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomioon johtanut tilanne tapahtui Espoon Soukassa talvella 2020. Uhriksi joutunut nainen oli tuolloin ollut viettämässä syntymäpäiväänsä paikallisessa ravintolassa.

Nainen oli mennyt ulos tupakalle ja kohdannut siellä parikymppisen miehen, joka etsi kadonnutta koiraansa. Mies oli kertonut jättäneensä koiran baarin ulkopuolelle yksin ja arveli, että joku oli varastanut eläimen.

Nainen oli huomauttanut miehelle, että koiraa ei olisi pitänyt jättää baarin eteen yksin.

Kommentti ei ollut miehen mieleen, vaan kaksikon välille syntyi suukopu. Tämän jälkeen mies pahoinpiteli naisen rajusti.

Nainen päätyi maahan makaamaan, ja mies istui hajareisin päälle. Hän retuutti naista ylävartalosta ja päästä kiinni pitäen niin, että naisen kasvot ja pää hakkautuivat asfalttiin uudestaan ja uudestaan. Mies nosti naisen päätä ylös ja iski sen aina takaisin maahan.

Mies väitti auttavansa

Ravintolan baarimikko tuli ulos tarkastamaan tilannetta, kun kuuli muilta baarissa olleilta, että miehen ja naisen välille oli syntynyt riitaa. Hän kertoi oikeudessa, että nainen vaikutti tuolloin jo tajuttomalta ja että tämän päästä valui runsaasti verta.

Mies oli väittänyt baarimikolle, että hän oli vain auttamassa kaatunutta naista. Baarimikon mukaan näytti kuitenkin siltä, että mies satutti tätä tahallaan.

Baarimikko sai miehen irti naisesta ja ryntäsi sisään hakemaan puhelinta, jolla hän voisi soittaa paikalle apua. Tällä välin koiraansa etsinyt mies oli kavunnut uudelleen naisen päälle ja jatkanut naisen pään hakkaamista katuun.

Mies lopetti vasta kun kävi selväksi, että baarimikko soitti hätäkeskukseen ja piti puhelua kaiuttimella.

Baarimikko ryhtyi auttamaan naista. Hän pani merkille, että naisen kasvoista törrötti luu. Verta valui hänen mukaansa "lainehtimalla".

Baarimikon huomio kiinnittyi hätäkeskuksesta tulleisiin ohjeisiin, joten hän ei nähnyt, minne mies hävisi. Mies oli kuitenkin poistunut tilanteesta tällä välin.

Baarimikon muistikuvien mukaan mies ei ollut vaikuttanut tilanteessa päihtyneeltä.

Mies väitti menettäneensä muistinsa

Kun tapausta myöhemmin selviteltiin kuulusteluissa, mies jatkoi tarinaansa siitä, että hän oli saattanut olla tilanteessa vain katsomassa maassa maanneen naisen kuntoa. Hän kuitenkin piti mahdollisena, että oli saattanut myös tönäistä naista, jos heillä oli ollut sanaharkkaa tai "tämä on tullut liian lähelle".

Oikeudessa mies puolestaan kertoi menettäneensä muistinsa kyseisen illan osalta täydellisesti.

Hän kuitenkin tiesi kertoa, että oli ollut ennen välikohtausta baarissa koiransa kanssa ja siirtynyt sitten toiseen baariin, mihin koiraa ei ollut voinut ottaa mukaan. Hän kertoi vieneensä koiran tässä välissä kotiin, koska koira löytyi myöhemmin sieltä.

Mies kertoi juoneensa koko illan aikana neljä olutta. Tästä huolimatta hän ei kuitenkaan toisesta baarista lähtiessään ollut muistanut vieneensä koiraa turvaan, vaan luuli sen kadonneen ja etsi sitä hädissään myös ensimmäisen ravintolan ulkopuolelta.

Muistamattomuutensa syyksi mies arveli sitä, että oli saanut tyrmäystippoja. Käteensä tullutta vammaa hän selitti sillä, että oli lyönyt kotonaan kylpyhuoneen oveen tajuttuaan, että koira olikin tallessa.

Mies kiisti olleensa missään vaiheessa väkivaltainen muita kohtaan. Väkivaltaisuus ei ylipäätään kuulunut hänen tapoihinsa.

Noin 24 000 euron korvaukset

Käräjäoikeus päätyi tuomitsemaan miehen törkeästä pahoinpitelystä. Syyte katsottiin näytetyksi muun muassa uhrin muistikuvien ja baarimikon kertoman perusteella.

Oikeudessa kuultiin myös todistajaa, joka ei muistanut parin vuoden takaisista tapahtumista enää mitään. Poliisikuulusteluissa hän oli kuitenkin kertonut olleensa ravintolan edessä tupakalla, kun mies oli tullut paikalle ja alkanut valittaa koiransa varastamisesta.

Lisäksi oikeudessa oli kirjallisena todisteena muun muassa KRP:n rikosteknisen laboratorion lausunto, jonka mukaan miehen kengästä löytyi naisen verta.

Lisäksi oikeudelle esiteltiin lääkärinlausuntoja, joissa listattiin naiselle tapahtuneesta aiheutuneita vakavia vammoja. Lääkärinlausuntojen mukaan naisen saamat iskut olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia ja niistä oli myös aiheutunut pysyvää vauriota.

Nainen itsekin kertoi oikeudelle, että vammat vaivaavat häntä yhä päivittäin, ja että hän ei vaurioiden takia kykene esimerkiksi hymyilemään.

Vuonna 1995 syntynyt mies määrättiin yhden vuoden ja 6 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Sen lisäksi hän joutuu maksamaan naiselle lähes 24 000 euron korvaukset aiheuttamistaan vammoista, tilapäisestä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat