Mies sekoili rakennusliikkeen pakettiauton ratissa viina- ja kokaiinipäissään – oikeus passitti vankilaan

Miksi rattijuopumusten ja etenkin huumerattien määrä kasvaa nopeasti? Poliisi kommentoi valvonnan hälyttäviä tuloksia 4:44
MTV Uutiset kertoi rattijuopumusten ja huumerattitapausten määrän kasvusta noin vuosi sitten. Katso lähetys yltä.

Lukuisia kertoja kortitta ajosta kiinni jäänyt mies rysäytti rakennusliikkeen pakettiautolla ojaan alkoholia ja kokaiinia veressään. Oikeus katsoi, että mies on passitettava vankilaan.

Vuonna 1990 syntynyt mies määrättiin nyt vankilaan rangaistuksena kaikkiaan yhdeksästä liikennekäyttäytymiseen liittyvästä rikoksesta.

Rikosnimikkeinä oli muun muassa törkeä rattijuopumus, perusmuotoinen rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä huumausaineen käyttörikoksia ja kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta.

Tapauksista vakavin liittyy tapahtumiin Espoossa viime vuoden lopussa. Mies oli ajanut erään Etelä-Suomessa toimivan rakennusliikkeen pakettiauton ojaan yli 1,5 promillen humalassa ja kokaiinia veressään. Hän oli menettänyt auton hallinnan, ajautunut kevyen liikenteen väylälle ja suistunut lopulta pois tieltä kokonaan.

Toisella kertaa mies oli yhytetty ratista amfetamiinia veressään.

Ei ensimmäistä kertaa asialla

Kyse ei ollut miehen ensimmäisestä kerrasta oikeudessa, sillä mies oli hieman aiemmin tuomittu kahdella erillisellä kerralla. Kyse oli myös tuolloin ainakin ajo-oikeudetta ajoista. Käräjäoikeus laski, että mies oli jäänyt kiinni kortitta ajamisesta aiemmin kaikkiaan ainakin seitsemän kertaa. 

Käräjäoikeus katsoikin, että miehen aiempi rikollisuus huomioiden rangaistuksen on oltava ehdotonta vankeutta. Kortitta huristelusta paistava piittaamattomuus katsottiin osin rangaistusta koventavana seikkana.

Mies määrättiin kolmen kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Mies valitti tuomiostaan ensin Helsingin hovioikeuteen, mutta tuli sitten toisiin aatoksiin ja perui valituksensa. Käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat