Poliisin hurja video: Päihtynyt moottoripyöräilijä kaahasi karkuun huume-erän kanssa

1:19
Katso moottoripyörän takaa-ajo poliisin videolta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti 57-vuotiaalle miehelle 1 vuoden ja 5 kuukautta vankeutta kymmenistä eri rikoksista, joista yhdessä mies pakeni Espoossa poliiseja moottoripyörällä. Pako tallentui poliisin ajoneuvojen videoille.

Tapauksesta kertoi Rikospaikka taannoisessa jaksossa.

Takaa-ajo alkoi Espoon Niipperistä, jossa mies lähti pakoon moottoripyörällään nainen kyydissä. Myöhemmin selvisi, että miehellä oli hallussaan 32 grammaa amfetamiinia ja lisäksi toistakymmentä huumepilleriä.

Takaa-ajon aikana oli useita vaaratilanteita. Lopulta poliisimoottoripyörä onnistui hiljaisessa mutkassa kaatamaan pakenijan.

Tuomiolla 62 rikoksesta

Miehellä oli pitkä rikoshistoria ja hän oli tässä jutussa tuomiolla kaikkiaan 62 rikoksesta. Suurin osa koski tilanteita, joissa hän ajoi autoa tai moottoripyörää huumeiden vaikutuksen alaisena ilman ajo-oikeutta. Tällaisia oli yhdeksän kuukauden aikana vuonna 2020 kaikkiaan kolmetoista.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan 57-vuotias on viimeisen kolmen vuoden aikana tuomittu rangaistukseen yhdeksästä rattijuopumuksesta, kuudestatoista kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, kolmesta liikennerikkomuksesta, yhdestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmesta huumausainerikoksesta.

57-vuotias on aikaisemminkin lukuisia kertoja tuomittu vastaavista teoista.

Rikoshistorian takia kovennettu vankeustuomio oli aiemman rikollisuuden takia ehdoton. Käräjäoikeus määräsi myös 57-vuotiaan menettämään 500 euron arvoiseksi arvioidun Renault -autonsa valtiolle.

Oikeus antoi tuomion helmikuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja