Nuorukainen kaahasi pyörätiellä lähes kahtasataa – matka tyssäsi tylysti puuhun

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi varastetulla moottoripyörällä törttöilleen nuoren miehen ehdolliseen vankeuteen ja valvontaan. Nuorukainen oli kaahannut kevyen liikenteen väylää pitkin 180 kilometrin tuntivauhtia ja törmännyt lopulta kaatuneeseen puuhun.

Tuomioon johtanut tapahtumasarja sattui Espoossa noin vuosi sitten. Tuomion mukaan mies oli ottanut ilman lupaa toisen henkilön omistaman moottoripyörän ja ajanut sillä Kehä III:n vieressä kulkevaa kevyen liikenteen väylää pitkin.

Tuomion mukaan miehellä oli vauhtia jopa noin 180 kilometriä tunnissa.

Kesken matkan nuorukainen oli huomannut, että tielle oli kaatunut puu poikittain. Hän oli jarruttanut noin 40 metrin matkan, mutta törmännyt silti puuhun noin 90-100 kilometrin tuntivauhtia. Törmäys sinkosi miehen moottoripyörän selästä.

Tuomion mukaan miehen veressä oli tapahtumien aikaan amfetamiinia ja alpratsolaamia.

Ei saapunut oikeuteen

Mies ei saapunut oikeudenkäyntiin selvittämään asiaa, vaikka hänelle oli ilmoitettu, että asiaa tultaisiin käsittelemään huolimatta siitä, onko hän paikalla vai ei.

Käräjäoikeus katsoi miehen syylliseksi rikoksiin. Ratkaisu perustui siihen, että mies oli aiemmin tunnustanut tekemisiään poliisille.

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi mies määrättiin valvontaan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi. Käräjäoikeus päätyi tähän toivoen, että valvonta ehkäisisi uusia rikoksia. Käräjätuomiosta käy ilmi, että mies on nuoresta iästään huolimatta saanut aiemmin kaksi ehdollista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat