Hirveällä vauhdilla päin punaisia ajanut mies lanasi suojatietä ylittäneen nuoren – jatkoi kaahausta, vaikka teini lensi ilmaan ja mursi kallonsa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kovassa humalassa kaahanneen ja risteyksessä nuoreen jalankulkijaan törmänneen miehen vankilaan vuodeksi.

Mies oli kaahannut viidenkympin alueella noin sadan kilometrin tuntivauhtia risteykseen hidastamatta, ajanut päin punaisia ja jatkanut matkaansa vielä törmäyksen jälkeen. Tilanne sattui Turussa helmikuussa 2020.

Mies oli tullut hurjaa vauhtia Turun keskustan suunnasta Littoistentietä pitkin, ja Tilhenkadun risteyksessä mies oli ajanut päin punaisia hiljentämättä.

Risteyksessä suojatietä ylittämässä jalan oli 16-vuotias poika, johon mies törmäsi. Poika lensi törmäyksen voimasta ilmaan ja laskeutui useiden metrien päähän. Hän sai tilanteessa pahat vammat, mutta selvisi hengissä. Teini kärsi muun muassa kallon murtumasta, aivoverenvuodosta ja useista murtumista muualla kehossa.

Törmäyksen jälkeen autoilija jatkoi vielä matkaansa, kunnes törmäsi toisessa risteyksessä edellään ajaneeseen autoon kovalla vauhdilla.

Humalassa ja huumeet mukana

Tilanteen jälkeen mies puhalsi yli 2 promillea. Huumetesti näytti jälkiä kokaiinista. Lisäksi miehen hallusta löydettiin pieni määrä amfetamiinin, metamfetamiinin ja MDMA:n sekoitusta.

Vuonna 1996 syntynyt mies myönsi kaiken oikeudessa. Hänet tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä vammantuottamuksesta, liikennepaosta tieliikenteessä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausainerikoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Käräjäoikeus katsoi, että kyse oli sen verran vakavasta ja vaarallisesta teosta, että mies on tuomittava ehdottomaan vankeuteen. Rangaistuksen pituudeksi määrättiin vuosi.

Mies tuomittiin ensikertalaisena, vaikka hänet oli viime vuonna tuomittu törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ehdolliseen 50 päivän vankeusrangaistukseen. Tätä perusteltiin sillä, että ajallisesti nyt kyseessä ollut tapaus olisi voitu tuomita yhdessä aiempien tekojen kanssa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat