"Tyhmän riidan" karu päätös: Kotibileistä lähtenyttä veitsellä lyönyt kahdeksi vuodeksi vankilaan

Riidan päätteeksi tapahtunut puukotus toi parikymppiselle miehelle kahden vuoden vankeustuomion Helsingissä.

Välikohtaus sattui Helsingin Vuosaaressa, jossa pidettiin vuoden 2020 kesäkuussa eräässä asunnossa kotibileitä. Asunnossa kahden miehen välille tuli kuitenkin riitaa.

Käräjäoikeudessa mies kertoi hänellä tulleen syytetyn kanssa sanaharkkaa ”jostakin ihan turhasta”, minkä johdosta toinen osapuoli oli hakenut keittiöstä veitsen. 

Uhria oli tilanteen kuumetessa kehotettu poistumaan asunnosta, minkä hän oli myös tehnyt.

"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen"– tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta 5:03
"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen"– tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta.

Puukottaja lähti uhrin perään

Jostain syystä toinen riitapukareista päätti lähteä asunnosta poistuneen miehen perään. Hän tavoitti miehen istumasta autosta ja meni tämän luokse lyöden tätä kahdesti veitsellä. 

Uhrin mukaan lyönnit oli kohdistettu hänen ylävartaloonsa. Hänen käsityksensä mukaan vain hänen aktiivisten torjuntojensa ansiosta iskut osuivat häntä vain vasempaan takareiteen ja saman puoleisen käden sormiin. Hyökkäyksen jälkeen tekijä poistui paikalta ja hätänumeroon soittamisen jälkeen uhrin kaverit lähtivät ajamaan häntä sairaalaan. Ajomatkan aikana poliisi pysäytti heidät asioiden selvittämistä varten ja myös epäilty tekijä saatiin kiinni.

Puukottaja oli ehdonalaisessa

Veitsellä lyönyt, vuonna 2000 syntynyt Yaxye Mohamed Ahmed, oli päässyt ehdonlaiseen vapauteen vain runsas puoli vuotta ennen tekoa. Oikeus piti tekoa lähes tapon yrityksen tasoisena, joten mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden vankeuteen. Tuomiossa painoi myös miehen myöhempi syyllistyminen huumausainerikokseen.

Mies tuomittiin myös maksamaan uhrille 3000 euroa tilapäisestä haitasta, 2500 euroa kärsimyksestä ja 1000 euroa aiheutuneesta kosmeettisesta haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Miksi nuoret kantavat mukana teräaseita? 2:02
Miksi nuoret kantavat mukana teräaseita?

Lue myös:

    Uusimmat