Mainos

Mies osti seksipalveluita 15-vuotiaalta Torniossa – tuomioksi 220 euron sakko

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen torniolaismiehen seksipalveluiden ostamisesta 15-vuotiaalta. Rangaistukseksi mies sai päiväsakkoja, joista maksettavaa hänelle jäi hieman yli 200 euroa.

Rikos oli tapahtunut elokuussa 2015. Tuolloin 42-vuotias mies osti 15-vuotiaalta seksipalveluita, joihin kuului oikeuden mukaan muun muassa öljyhierontaa ja tyydytystä. Mies oli luvannut 15-vuotiaalle korvaukseksi 500 euroa.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sillä mies oli ennen tekoa lähettänyt lapselle viestejä, joissa mies pyrki syyttäjän mukaan seksuaaliseen kanssakäymiseen tytön kanssa. Viestien lähettely alkoi syyttäjän mukaan loppuvuodesta 2014, jolloin asianomistaja oli vielä 14-vuotias.

Myönsi seksin ostamisen

Mies myönsi oikeudessa sekä viestien lähettämisen sekä seksin ostamisen alaikäiseltä. Mies kuitenkin kiisti syyllistyneensä lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Kertomansa mukaan mies ei ollut tiennyt tytön olleen alle 16-vuotias. Miehen puolustus vetosi myös miehen mielenterveysongelmiin ja arvioi miehen toimineen syyntakeettomana.

Koska mies myönsi syytteessä esitetyt teot, oikeuden arvioitavaksi jäi, oliko mies tiennyt tai olisiko hänen pitänyt tietää uhrin olleen tapahtuma-aikaan suojaikärajaa nuorempi.

Oikeus katsoi, että miehen syyllisyyden suhteen jäi varteenotettava epäily. Tätä perusteltiin muun muassa sillä, että uhri oli joulukuussa 2014 julkaisemassaan seuranhakuilmoituksessa kertonut olevansa 15-vuotias.

Oikeus uskoi miehen ikäselityksen

Syytetty oli uhrin sosiaalisen median profiilin perusteella päätellyt tämän syntymäpäivän ja ottanut yhteyttä uudemman kerran syntymäpäivän jälkeen.

Seksin ostaminen tapahtui siis, kun mies oli kuvitellut tytön täyttäneen 16-vuotta.  

Oikeus totesi myös poliisin kuulustelunauhojen perusteella, että asianomistaja vaikuttaa nuorelta, muttei kuitenkaan selvästi alle 16-vuotiaalta.

Syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kaatui, mutta mies tuomittiin seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Rangaistukseksi miehelle määrättiin päiväsakkoja, joista jäi miehelle maksettavaa lopulta 224 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.