Mainos

18-vuotias maksoi suuseksistä nuorelle tytölle tupakka-askin – vältti niukasti vankilan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tekoaikaan 18-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeuteen, kun tämä osti tupakka-askilla 14-vuotiaalta tytöltä suuseksiä. 18-vuotias yritti vielä kiristää lisää seksiä väittämällä, että hän oli videoinut tilanteen.

Mies tuomittiin maaliskuussa 2013 tapahtuneessa tekosarjassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta sukupuoliyhteyteen, seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

18-vuotias mies ja 14-vuotias tyttö olivat tutustuneet nettisivustolla. He sopivat tapaamisen ja jo etukäteen oli sovittu suuseksistä. Mies oli luvannut tytölle palkkioksi tupakka-askin.

14-vuotiaan mukaan hän suostui tapaamiseen saadakseen seksuaalikokemusta.

Kesken vapaaehtoisesti alkaneen suuseksin tyttö oli halunnut lopettaa, mutta tilanteeseen sisältyi pään painamista. Oikeus tulkitsi tämän vähäiseksi pakottamiseksi.

Muutamaa päivää myöhemmin mies halusi tavata uudestaan, mutta tyttö ei. Mies oli ilmoittanut laittavansa aiemmasta suuseksitilanteesta kuvaamansa videon nettiin, jos tyttö ei suostu. Tyttö ei suostunut.

Oikeudessa 18-vuotias kiisti, että mitään videota olisi todellisuudessa ollutkaan. Tämän hän oli lopuksi kertonut viestissä 14-vuotiaallekin.

Ei vankilaan

Oikeus totesi, että 18-vuotiaan oli täytynyt ymmärtää, että hänen menettelynsä kokonaisuudessaan oli loukannut ja ahdistanut 14-vuotiasta sekä vahingoittanut tytön seksuaalista kehitystä.

Oikeus piti tekoa, erityisesti videolla kiristämistä varsin julmana. Se osoitti häikäilemättömyyttä ja piittaamattomuutta.

Oikeus näki myös lieventäviä seikkoja. Seksi perustui vapaaehtoisuuteen eikä teko sisältänyt uhrin sukupuolielimeen tunkeutumista.

Oikeus arvioi myös neljän vuoden ikäeron vähäiseksi. Asetelma olisi ollut eri, jos kyseessä olisi ollut huomattavasti vanhempi aikuinen mies, käräjäoikeus perusteli.

Oikeus totesi, että 18-vuotias oli myös ymmärtänyt tehneensä väärin ja osoitti katumusta. Aiempaa rikosrekisteriä hänellä ei ollut.

Kohtuullistamisperusteeksi käräjäoikeus totesi myös sen, että teko oli tapahtunut jo 2013 ja päätyi oikeuteen vasta kolme vuotta myöhemmin vastaajasta riippumattomista syistä. 18-vuotiaan elämäntilanne oli parantunut ja hän oli saanut työpaikan.

Oikeus päätyi siihen, että rangaistuksen ei tarvitse olla ehdottomasti ehdoton vankeustuomio.

Käräjäoikeus langetti ehdollista vankeutta maksimimäärän eli kaksi vuotta. Sen päälle tuli vielä maksimimäärä yhdyskuntapalvelua eli 90 tuntia. Oikeus määräsi miehen vielä vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi valvontaan, koska rikos oli tehty alle 21-vuotiaana.

18-vuotias määrättiin maksamaan uhrille korvauksia kaikkiaan 14500 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.