Mies nukkui ratissa moottoritiellä

Mies nukkui ratissa moottoritiellä Kiinassa 0:13
Näin kuljettaja veteli tirsoja ajaessaan moottoritiellä.

Autoa nukkuessaan "ajanut" mies sai 25 euron sakot. 

Mieskuljettaja järkytti muita autoilijoita vilkkaalla moottoritiellä viime viikonloppuna Kiinan Shanghaissa. Videopalvelu KameraOne julkaisi vierellä ajaneen kuljettajan, Wein, taltioiman videon tilanteesta. 

Videolla katumaasturia ajanut mies nukkuu kuljettajan paikalla kovassa vauhdissa. Tapahtuman taltioinut Wei kertoo KameraOnen mukaan ajaneensa ylikulkusillalla, kun hän huomasi viereisen auton kuljettajan maanneen ratin takana. Katsottuaan tarkemmin hän huomasi miehen nukkuvan.

Shanghain liikennepoliisi otti kantaa tapaukseen tiedottamalla, että kuljettajan nukkuminen ajon aikana on ehdottomasti kiellettyä myös auton liikkuessa automaattiohjauksella.

Tukijärjestelmäksi tarkoitettu automaattiohjaus monissa nykyaikaisissa autoissa on saanut viime vuosina useat muutkin hyödyntämään tilaisuuden nukkumiseen. Muun muassa Tesla kuitenkin kertoo verkkosivuillaan, että automaattiohjauksen käyttö edellyttää kuljettajan aktiivista toimintaa. 

Kuljettajalle määrättiin päiväunistaan 200 juanin, eli noin 25 euron sakko. Hän myös menetti kolme pistettä ajokortistaan. Kiinassa valtio pisteyttää kansalaisensa järjestelmällisesti käyttäytymisensä ja toimintansa perusteella. 

Lue myös:

    Uusimmat