Päihtynyt Tesla-kuski nukahti rattiin, mutta auto jatkoi ajamista – poliisilla meni hetki keksiä, miten se pysäytetään

0:41

Miten pysäyttää auto, joka ajaa itsestään eikä sen kuljettajaa saada hereille? Tätä jouduttiin pohtimaan Kaliforniassa viime viikon lopulla.

Videolla toinen Tesla-kuljettaja hyppäsi pelkääjän paikalle kesken ajon.

Kalifornialaiset poliisit kohtasivat perjantaina sen kuuluisan tenkkapoon. Puoli neljän jälkeen aamuyöllä valtatiellä partioinut lainvalvoja havaitsi ylinopeutta kulkeneen Tesla Model S:n. Poliisin tavoitettua auton ja väläytettyä hälytysvaloja saadaakseen kuljettajan pysähtymään, ei tämä hidastanutkaan vauhtiaan.

Poliisi ajoi Teslan rinnalle ja havaitsi kuljettajan nukkuvan. Edes sireenien huudattaminen ei herättänyt sikeästi torkkuvaa kuljettajaa, ja modernilla teknologialla varustettu auto jatkoi itsenäistä ajamistaan.

Poliisit seurasivat Teslaa yli kymmenen kilometriä, kunnes ajoneuvo saatiin pysäytettyä tien sivuun. Poliisit olivat Palo Alto Onlinen mukaan ajaneet Teslan eteen ja hidastaneet omaa vauhtiaan pysähtymiseen asti ja perässä tullut Tesla toimi kiltisti samalla tavalla. Lainvalvojat herättivät kuljettajan, joka oli vähemmän yllättäen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Teslan Autopilot-toiminnon tulisi pysäyttää auto turvalliseen paikkaan, mikäli kuljettaja ei laita käsiään ratille varoituksista huolimatta. Autopilotin pitämiseen aktiivisena on kuitenkin kehitetty erilaisia kikkoja, joilla järjestelmää voi huijata luulemaan, että kuljettaja on tarkkaavaisena ratin takana, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, käyttikö tämän tarinan sankari sellaista.

Poliisi muistutti, että nykyautojen teknologia ei luonnollisesti vapauta kuljettajaa vastuustaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja