Poliisi jahtasi itsestään ajanutta Teslaa Saksassa

Mies nukahti Teslan rattiin viilettäessään autopilotilla 1:03
KATSO MYÖS: Vuonna 2019 julkaistulla videolla yhdysvaltalainen Tesla-kuljettaja vetelee hirsiä auton viilettäessä moottoritiellä. Video ei liity artikkelin tapaukseen, mutta saksalaispoliisi todisti todennäköisesti aika samanlaista näkyä.

Baijerin poliisi kertoo tiedotteessaan jahdanneensa itsestään ajanutta Teslaa moottoritiellä.

Poliisipartio oli halunnut tarkistaa Tesla-kuljettajan kunnon A70-moottoritiellä Bambergissa, mutta autoilija ei tehnyt elettäkään toimenpiteen helpottamiseksi. Poliisi ryhtyi takaa-ajoon, kun kuljettaja ei reagoinut lukuisiin pysähtymiskäskyihin millään tavalla.

Nopeasti kävikin ilmi, että kuljettaja veteli ratin takana sikeitä penkin selkänoja mukavasti taakse kallistettuna ja Autopilot-toiminto aktiivisena. Tapaus ei valitettavasti ole ainoa laatuaan.

Teslan nopeus oli enimmillään 110 kilometriä tunnissa. Jahti päättyi noin 15 minuutin jälkeen, kun kuljettaja lopulta havahtui poliisin sireeneihin ja ohjasi autonsa tien sivuun.

Teslan Autopilot-avustin ei ole autopilotti sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan kuljettajan on pidettävä käsiään ohjauspyörällä, jotta auto suostuu huolehtimaan ohjauksesta. Tämän tapauksen sankari oli kuitenkin viritellyt ohjauspyörään painon, joka sai järjestelmän luulemaan, että kuskin kädet olivat ratilla. Olemme kertoneet vastaavista virityksistä aiemminkin.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksen lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Keskiviikkona 28. joulukuuta sattuneesta tapauksesta uutisoi aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat